50 výročie vzniku Atari. 50 years since the founding of Atari.

By Administrator at júna 24, 2022 18:32
Filed Under: Atari

 

 

Na budúci týždeň v pondelok  si pripomenieme 50 rokov od založenia firmy Atari:


Dňa 27.06.1972 podali dve osoby - Nolan Bushnell a Ted Dabney žiadosť na registráciu Atari Incorporated. Týmto dátumom môžeme povedať že vznikol priemysel videohier, dovtedy o tomto pojme nikto ani nechyroval. Bolo to v meste Santa Clara, na Scott Blvd. 2962, tu na tomto mieste malo ATARI svoju prvú obchodnú základňu.

Koho to zaujíma podrobnejšie choďte na tento odkaz:

Do začiatku 80-tych rokov udávala smer herného biznisu a písala históriu počítačových hier, ale postupne sa dostala mimo hlavného prúdu /viď odkaz/ a dnes je z pôvodnej firmy len tieň. Teraz to skúša aj v hotelierstve a tiež má novú konzolu Atari VCS.

Toto veľké výročie chce firma vo veľkom osláviť, oslava by mala trvať celý rok a tak nám firma predstavuje svoje výročné logo. Volá sa GoldSchool Sunnyvale a je inšpirované legendárnym pôvodným štúdiom Atari, ktoré sídlilo práve v spomenutom Sunnyvale. V rámci osláv Atari chce tiež predstaviť nové hry a aj nové spolupráce v rámci ktorých licencuje svoje značky iným štúdiám. Na programe sú vraj aj ďalšie oznámenia a tak uvidíme čo si pre nás táto legenda pripravila.

 

Takže je to naozaj už hodne veľké číslo, skalní si to užijú a dajú si dopredu chladiť šampanské - i keď to čo dnes z firmy zostalo príliš dôvodov k oslave neposkytuje, ale napriek všetkému - mnohí z nás začínali práve na 8 bitovom Atari, alebo sa k nemu postupne dopracovali a atmosféra tej doby kedy sme ich používali je skutočne neopakovateľná, v tom sa asi zhodneme všetci - a naše mašinky nebudeme mať menej radi. Teraz už nezostáva nič iného - len dúfať že legenda úplne nezomrie.

29.06.2022

P.S.:

Je hodne, hodne smutné že jeden nemenovaný (ručne moderovaný) web túto informáciu (mimo iného) prešiel absolútnym mlčaním ...

___________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

24. 6. 2022 19:20:24 #

trackback

06_2022 Blog, Notes.

06_2022 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: