ATARI COMPUTER CONCEPTS.

By Administrator at februára 20, 2013 21:43
Filed Under: Atari

Koncepčné návrhy ako mali vyzerať ďalšie počítače od firmy ATARI. Ak by sa nápady zrealizovali - mali by sme sa na čo tešiť. Ale cesty života a návrhov sú riadené nevyspytateľnými vedúcimi pracovníkmi a tak aj toto sa zmietlo a išlo to do koša ...


 

Sú to koncepčné skice od autora menom Regan Cheng - je to bývalý priemyselný dizajnér vo firme ATARI.

 

 

V roku 1981 začala firma ATARI rozmýšľať nad tým ako nahradiť design pre starnúce modely rady ATARI 400/800. Vytvoril sa medziným projekt s názvom A-300, ktorý mal zahŕňať celkom nový rad počítačov ATARI, kde jednotlivé zariadenia mali pracovať v systéme ako moduly, ktoré vytvoria kompletný počítačový systém. Potom bol ešte evolučný projekt 300 kde sa hľadala cesta tak, aby sa vychádzalo z konceptu ATARI 1200XL, ktorý potom predurčoval ako by mali vyzerať počítače vychádzajúce z jeho línie. Na nižšie uvedenom linku je niekoľko pekných skíc ako to všetko malo vyzerať - a je sa na čo pozerať.


 

Odkaz na celý článok s kompletnými skicami - link - anglický:

http://colorcubic.com/2010/03/06/atari-computer-concepts/

 

No, mohlo to byť fakt hodne zaujímavé, ale v tej dobe sa zabilo omnoho viacej už rozbehnutých projektov - večná škoda, ten stav sa už dnes nedá zmeniť. Zjavne tí ktorí to vtedy riadili nemali na to aby zaviedli výrazné zmeny. Peniažky sa sypali a ostatné išlo bokom  a keď potom prišla kríza - rok 1983 a 1984 - bolo už zle a oni neboli schopní rýchlo zareagovať - žeby to pripomínalo niektorých dnešných manažérov ?

____________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:43 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: