06_2012 Blog, Notes.

By Administrator at júna 06, 2012 03:38
Filed Under: Blog

06.06.2012

Mám voľno, robím všetko iné, ale na blog ma to aj tak sem-tam pritiahne.To čo teraz budem pridávať nespôsobí nárast počtu článkov, skôr budem dopĺňať to čo už som napísal, ale pretože tých podkladov mám viacero, tak idem do toho. Dnes to teda bude rozšírenie článku o Basicu.


 

Dnes som pridal tabuľku porovnania Basicov, pridal som manuál XL Basic a tak isto manuál XE Basic, sú na konci materiálu. Je to zaujímavé čítanie, ten kto nemusí, ale nemôže používať TurboBasic tiež môže využiť približne 3x až 4x vyššiu rýchlosť vykonávania príkazov. Ako som sa dozvedel od kolegov z Čiech, ani my, ani Češi viac-menej nerobíme už na Atari - na to sú simulátory, ale napríklad Poliaci priamo pracujú na malých Atari a aj na nich programujú - moji ľudia ... teda pre niekoho to ešte má význam, niekomu je to jedno a poslednej skupine je to už dávno jedno ... je to na vás. Pridal som aj popis vlastností a porovnanie Basic XL a XE, je to v angličtine.


Takže nasleduje link na doplnený a rozšírený článok Basic ATARI:

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-Basic.aspx

___________________________________________________

11.06.2012:

Pre zariadenie ATR8000 k malému ATARI  sú dodané nové podklady - manuál, obsah Eprom, schéma, všetko je na konci článku:

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATR-8000.aspx

___________________________________________________

Popis paralelného busu pre rozšírenie pamäte - špecifikácia, zase je to pridané na konci článku:

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-600XL.aspx

___________________________________________________

Manuál pre DOS verzia 2.5 - disketová jednotka ATARI XF551 (eng.):

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-DOS-25-XF551-DISK-DRIVE-MANUAL.aspx

___________________________________________________

13.06.2012

Pekný dátum len čo je pravda, dnes si aj napriek tomu dáme ešte jedno zapojenie RS232 na malé ATARI, nech je si z čoho vybrať.:

http://blog.3b2.sk/igi/post/RS232-znova-RS23-back-again.aspx

__________________________________________________________________

Dnes som pri prechádzaní článkov zistil že sa mi podarilo dva staršie články nejako "utajiť", tak som ich teda dnes zase zverejnil, aj majster tesár sa utne, mne sa to podarilo tiež ...

__________________________________________________________

15.06.2012

Pekný podrobný popis, perfektné spracovanie, znova len povzdych - že sme to nemali vtedy dávno k dispozícii ...

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI800XL-podrobneATARI800XL-details.aspx

___________________________________________________________________

27.06.2012


Po dlhšej odmlke spôsobenej zdravotnou indispozíciou, poriadnym teplom a ešte neviem čím nasleduje rozoberanie jedného notebooku, HP Compaq 6720s:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Notebook-HP-Compaq-6720s-Fan-cleaning.aspx

____________________________________________________________________

28.06.2012

Na tento mesiac určite posledný príspevok sa týka - bože to je ale prekvapenie ! - zase ATARI XF551. Popis aj s obrázkami je ako sprevádzkovať kompletne HYPER XF-ROM, autor S.Dorndorf. Samozrejme výmenu napálenej Epromky som nefotil, ale to je aj tak jasné aj bez popisu. Zádrhel bol v tom že tam treba osadiť aj prepínací kontakt aby disketovka vedela pri výmene diskety že má nanovo načítať hustotu diskety. Je to zvládnuté na jedničku, už sa síce opakujem, ale úplne to dokáže nahradiť pôvodný operačný systém XF 551 - a  bez chýb pôvodného operačného systému. Nakoniec som pridal ešte video ako dokáže prerobená disketovka - teda ak sa urobí nový indexový otvor zrkadlovo naproti - že dokáže potom formátovať a nahrávať aj obojstrannne a to aj bez vykusnutia pomocných otvorov na diskete. A to je všetko:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Deja-vu-XF551-Navrat-do-minulosti.aspx

____________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:48 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: