Sams Computer Facts - Atari 400.

By Administrator at januára 30, 2018 13:40
Filed Under: Atari

 

Posledná - mne známa príručka Computerfacts, dnes sa týka počítača Atari 400. Zase raz počítač ktorý sa nevyskytuje v našich končinách v nadmernom množstve. Aj tak je ale dobre takto kvalitnú literatúru vlastniť, celá rada Sams Computerfacts je naozaj špičkove spracovaná. Majitelia 400-ky zajasajú, my ostatní nasucho prehltneme ... a ideme ďalej. Počítač sa začal vyrábať v roku 1979, takže na budúci rok má "guľaté" narodeniny.

Ja len pripomeniem že vtedajšia legislatíva pre počítače ktoré mali urobený výstup cez TV kanál prikazovala veľmi tvrdé normy čo znamenalo že počítače takto riešené museli mať nezvyčajne robustne riešené odtienenie. Týkalo sa to ja umiestnenia šácht pre cartridge. Monhí výrobcovia to obchádzali tak, že proste nedávali do svojich počítačov TV výstup a iba umiestnili na dosku počítača prostý výstup Video Out, tam liatinové časti kostry určite neuvidíte. Pripomínam počítač ZX-81 - tam sa s nejakým tienením celéjho stroja naozaj nebabrali. Iný kraj, iný mrav. Pripomínam to tu z toho dôvodu abybolo jasné prečo je rada Atari 400/800 o poznanie robustnejšia oproti konkurencii. A teraz už poďme na vlastný materiál:

 

Sams Computerfacts Atari 400.pdf

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:51:26 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: