Oprava - repair - monitor LCD Samsung Syncmaster 940N.

By Administrator at januára 17, 2012 05:48
Filed Under: Non-Atari

Zase raz oprava LCD monitora, tentoraz bohužiaľ neúspešná, pre istotu vymenené všetky kondenzátory (elektrolyty) na zdrojovej doske, ale problém sa zjavne dostal až na VGA dosku. Po prinesení monitor iba blikal modrou LED-kou na prednom paneli. Po výmene LED-ka trvale svieti, pokrok, ale nič viac. Po pripojení na videokartu ho nevidí ako druhý monitor, bodka, finíto.

Všetky ostatné veci vovnútri sú totožné s monitorom LCD Samsung Syncmaster 940BF, mimo zdrojovej dosky, preto uverejňujem len dve fotografie zdroja pred zásahom a po ňom.

 

Upozornenie:

Zásahy do zariadenia sú na vlastné riziko majiteľa zariadenia. Autor týchto stránok nenesie žiadnu

zodpovednosť za škody  spôsobené používaním zariadení postavených podľa tu uverejnených

schém alebo zobrazených úprav.


Na obrázku je pekne vidieť nafúknuté kondenzátory, pre istotu ako som už spomínal menil som všetky. Obrázok je "hore kopytami", pretože popis  na druhom obrázku je robený v tejto polohe.

 

 

No a tu je doska po výmene kondenzátorov:

 

 

Tu uverejňujem pôvodný link na LCD Samsung Syncmaster 940BF, kde sú obrázky na rozobratie:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Oprava-repair-monitor-LCD-Samsung-Syncmaster-940BF.aspx

 

Záverom:

Škoda, nie všetko sa podarí, našťastie je to tuším tretí monitor čo mi nebežal odkedy sa pokúšam o tieto opravy, a samo sebou nie všetky opravy mám na foto, pretože som opravoval už dávno pred vytvorením tohoto blogu. Nie je každý deň "posvícení"... Pretože nemusí mať každý smolu na druhom obrázku sú popísané hodnoty kondenzátorov aby sa dala urobiť ich výmena a teda aby ste si mohli dopredu nachystať veci.

_________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:08 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: