02_2019 Blog, Notes.

By Administrator at februára 02, 2019 11:25
Filed Under: Blog

02.02.2019

A zase je tu víťazný Február ... a idú voľby, zase je a bude veselo. Na politickú tému stačí.

Minulý mesiac bol celkom zaujímavý, podal som inzerát na celkom konkrétnu špecifickú vec s požiadavkou aby sa reagovalo iba vtedy ak to niekto má. Ozvali sa dvaja - jeden čo mi problém vyriešil a druhý ktorý si chcel riešiť svoju nezodpovedanú otázku v moje inzercii. V inzercii som mu to nezodpovedal a tak založil vlákno kde si vylial srdiečko (nezodpovedal som na jeho otázky prečo práve toto a nie iné), na moje upozornenie že mi nemal zasierať inzerát svojimi požiadavkami ktoré vôbec nesúviseli s mojou konkrétnou požiadavkou na nákup mi napísal že ak by som mu dal vedieť že mi tam nemá písať do inzerátu tak by to neurobil. No, síce mi nad takouto argumentáciou zostáva rozum stáť, ale život ide ďalej a nehodlám niekoho ďalej poúčať ak sám nevie čo sa patrí.

Ďašou vecou je otázka ktorú som na mojom blogu dostal prečo píšem o Atari keď je tu predsa Malina ... nuž porovnávať niečo čo je vo verzii 1.3GHz procesoru 726x výkonnejšie ako Atari je iná káva. Ak niekoho Malina baví, prosím jeho vec, nemám nič proti tomu, ale môj blog je akosi o niečom inom treba hľadať info o jeho miláčkovi na inej adrese. 

Zase sa dostávam k niečomu čo som popísal v minulom mesiaci:

Máme usera, ktorý vlastní počítač, je lama (v dobrom), fakt sa v tom nevyzná, chce len pomôcť, potrebuje napáliť jednu Eprom, napíše - please help, odpoveď ? : "Kúp si napaľovačku !". Naozaj niet nad dobrú radu - a pomoc. Takýto user takúto "neoceniteľnú" radu naozaj ocení a "odborníkoch" na fóre už bude mať navždy mienku ktorá nás nectí.

Ak máte radi staré mašiny asi viete o čom hovorím, v tejto veci sa zo mňa pomaly stáva z vždy presvedčeného optimistu životom ošľahaný pesimista.

Našťastie existuje tu stále dosť šikovných ľudí a ochotných rozumne pomôcť.

_______________

Názov je v tomto prípade síce mierne zavádzajúci, ale jedná sa o klasický lineárny zdroj pre Atari pôvodom z Austrálie, jeho majiteľ ho mierne "vykuchal", následne do neho zabudoval DC/DC menič, pozrime si ako na to aj spolu s popisom schémy pôvodného zdroja:

Napájacie zdroje Atari 600XL, 800XL, 130XE, 800XE, 65XE, XEGS. Switching power supply Atari - 5V/DC - part 11.

______________________________________________________

05.02.2019

Zase je tu ďalší diel čriepkov o Atari:
Atari - čriepky. Atari tidbits. 5.

 

_____________________________________________________________

14.02.2019

Doplnkové informácie o disketovej jednotke Atari 1050:

Floppy drive Atari 1050 - doplnkové informácie (additional information).

______________________________________________________

19.02.2019

A ideme na sever, do Litvy kde sa tak isto nachádza atarista a pozireme sa na jeho konverziu napájania pre Atari:

DC/DC step up modul in Atari 8bit.

______________________________________________________

22.02.2019

Pred 2 týždňami som si zohnal z druhej ruky šikovný A4 skener (CANON LiDE 120), pretože sa mi nejako nakopilo celkom dosť spravodajov (a aj inej literatúry) ktoré nie sú uverejnené ani na CALPe. Skener nebol drahý a funguje parádne (nepotrebuje napájanie, stačí mu iba to čo si "cucá" z USB portu, to sa mi pozdáva - a hlavne pracuje fakticky okamžite pri spustení skenovania - má pauzu iba cca 1 sekundu) - teraz už len si nájsť dostatočnú kopu času a postupne to pekne rad-zaradom naskenovať. Moja predstava - u seba to dám ako pdf-ko, ale pošlem to aj do CALPu vo formáte v ktorom je aj CALP, ak Vláďa bude mať chuť a čas tak to môže byť uverejnené aj tam. Akurát to bude beh na ozaj dlhú trať ..., asi to preto budem priebežne zverejňovať.

(Manželka má síce multifunkčnú laserovku, ale takto si to zapojím u seba, nemusím jej nič prepájať a následne to zase uvádzať do jej pracovného stavu, toto mám na svojom stole.)

_____________________________________________________________

26.02.2019

Nasleduje prvá naskenovaná príručka z môjho knižného archívu:
Igiho knižnica 01 - TTDOS v.1.2.

_________

Keď som už u toho - čo som mimo iného našiel v svojom archíve:

Do článku o tlačiarni BT100 som pridal naskenovanú jednostrannú prílohu výrobcu TESLA Přelouč o zmenách v programovom vybavení k tejto tlačiarni. Možno práve táto príloha Vám pomôže vyriešiť niektoré problémy s ktorými ste sa u tejto jednotky pri jej používaní stretávali (príloha je na samom konci článku):
Printer BT-100.

____________________________________________________________

27.02.2019

Ďalšia vec naskenovaná z môjho archívu:
Igiho knižnica 02 - Manual Atari ST Flight Simulator II.

______________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

2. 3. 2019 9:56:49 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: