04_2021 Blog, Notes.

By Administrator at apríla 01, 2021 07:17
Filed Under: Blog

01.04.2021

Už dosť dávno som nezverejnil článok s týmto dátumom, tak rest napravujem - i keď obsah s dnešným dňom naozaj nesúvisí:

The Micro UK101 - COMPUKIT UK101, 4MHz + 38.400Bd. New solution. Part-5.

_____________________________________________________

08.04.2021

Tak nám letí minister financií s otvoreným náručím do Mosky (teda už tam lieta nielen Danko), náš skutočne "drahý" Sputnikovič. Akurát s tým rozdielom že jeden si tam mastil svoje ego a druhý si tam a svojmu hnutiu ide zachraňovať zadok. A to zo záchranou životov akosi priveľa nič spoločného nemá ... leda ich vlastných. A to jeho dnešné vyjadrenie nie je hodné ani 6.cenovej skupiny (ak by existovala), asi by som ju urazil. Len dokazuje, že kto to nevidí očami Sputnikoviča je to čo on vidí každé ráno v svojom zrkadle a označuje tým ostatných kto nezdieľajú jeho choré "vízie".

__________

Ďalší postavený malý SBC počítač - teraz s procesorom 6809P:

SBC6809 - 7 chip computer - 32kB RAM. Part-1.

Hneď po postavení a napísaní článkov o Micro UK101 som si objednal dosku na ďalší SBC počítač v rade ktorý chcem mať a chcel som si ho tak isto postaviť - SBC6809.

_____________________________________________________

09.04.2021

Minulý mesiac som sa v prvý deň čakárne zaregistroval na očkovanie. Fajn, prišiel mail s potvrdením, prišla aj SMS. Bola síce možnosť len jedného jediného strediska v BA (skutočne v ten deň bola iba jedna možnosť !), ale toto som nevedel ovplyvniť. Pred týždňom som do registra vošiel a previedol zmenu a aha ! už bola aj iná možnosť. Uložil som novú možnosť - a nič, ako obvykle. Dnes som buchol do stola, kompletne som zrušil svoju registráciu a - zaregistroval som sa okamžite nanovo. Možností už bolo viac viac, odklepol som a potvrdil - a za 20 sekúnd mi prišla SMS že na budúci týždeň mám termín očkovania.

Vážení ak toto nie je bordel v priamom prenose tak už neviem. Vie mi niekto vysvetliť ako je postavený a vzájomne zjavne neprepojený systém ? Človek aj s priemernou inteligenciou by právom predpokladal že na rezervačnom systéme sa pracuje minimálne od konca leta, ale ako to vyzerá náš samozvaný "génius" mal na takéto veci zjavne odlišný názor. A tak sme potom takto dopadli. Teraz vymýšľajú systém ako zaočkovať najprv starších a nedovoliť predbiehanie. Takže sa len potvrdilo že doterajší systém evidencie na očkovanie stál za h...o, tak ako vlastné preferencie toho čo treba od neuznaného "génia".

___________________________________________________________

12.04.2021

Druhý diel venovaný malému SBC6809:

SBC6809 - 7 chip computer - 32kB RAM. Part-2.

_____________________________________________________

16.04.2021

Tretí diel venovaný SBC6809 - poznámky zo stavby:
SBC6809 - zápisky zo stavby. Construction notes. Part-3.

_____________________________________________________

17.04.2021

Pred pár dňami som si na oldcompe vyžiadal nákup pár čipov 68B50. Zareagoval Kubík, predvčerom čipy prišli. Tri, všetky sú od Motoroly. Síce použité a vypájkované, ale to mi vôbec nevadí, hlavne že sú. Táto verzia funguje na vyššej prevádzkovej rýchlosti ako verzia 6850 a moje nasadenie vyžaduje práve takéto čipy. Dnes som nasadil jeden z nich, je určený na špeciálne miesto, dával som ho na maličkú doštičku kde je pripájkovaný a na spodnej časti má nové vývody pre pätičku. Teraz som ho zapojil aby som ho vedel otestovať, fičí bez najmenších problémov. Teraz už len zapojenie na doštičke prepojím pre moju špeciálku, toto ma dnes naozaj potešilo. Kubíku, ešte raz vďaka !

____________________________________________________________

18.04.2021

Dnešný nadpis článku:

Slovenská pošta plánuje nový terminál v Bratislave, reformuje aj doručovaciu službu.

Citácia: "Zámerom Slovenskej pošty je vytvoriť jednotný systém doručovania poslednej míle a optimalizovať tak náklady na celý doručovací proces," priblížila hovorkyňa.

Zjavne sa máme na čo tešiť. Len nechápem že v 21.storočí jednotný systém doručovania posledných 1.609km (námorná míľa to asi nebude i keď ktohovie ... - pre istotu, tá je =1.852km, pevne dúfam že to nebude ani rakúsko-uhorská míľa ktorá má 7.586km a pri doručovaní to aj potom veľmi často tak vyzerá). Po balíky si už dávno chodíme na poštu pretože adresát nebol pri doručovaní doma (ani najskôr o ňom nevie, pretože síce je doma, ale nikto ho pre istotu ani nekontaktuje) poplatok za doručenie samozrejme nevrátia. Pravdepodobne po novom budeme platiť pokutu ak si to nevyzdvihneme do niekoľkých dní a budeme platiť skladné. Najlepšie by bolo keby sme si sami zariadili aby balík došiel na miesto určenia mimo služieb SP (aby sme neotravovali), potom im už len bude stačiť zaplatiť. No čo už, náš zákazník, náš pán ! A mimochodom, na Slovensku máme už naozaj dávno zavedené kilometre ...

___________________________________________________________

21.04.2021

V Česku "veselo", u nás sa k tomu bez ministra financií akosi nevieme vyjadriť - ani ústami nového premiéra. No čo, hlavne že financmajstra nová pozícia baví ... ako vždy to má v sebe viac ako pomýlené.

_________

Po postavení SBC6809 som na webe objavil firmware ktorý obsahuje mimo Basicu aj monitor a je určený pre túto malú mašinku:
SBC6809 - new firmware1 - monitor ASSIST09 + Basic. Part-4.

____________________________________________________

25.04.2021

Upravený firmware od Jeffa Trantnera pre splnú spoluprácu (handshaking on) v plnej rýchlosti 115.200Bd pre SBC6809:

SBC6809 -firmware2- Basic Searle Grant + mon. ASSIST09 + Basic JT.Part-5.

____________________________________________________

28.04.2021

Niekto vo vláde mierne, alebo skôr viac "padol na hlavu", pohyb je uvoľnený do 21:00. Povolili divadlá, ktoré divadlo končí tak aby ste boli doma o 21:00 ? ...

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

1. 4. 2021 20:36:33 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: