Oprava - repair - monitor LCD Dell E176FPf.

By Administrator at novembra 18, 2011 14:05
Filed Under: Non-Atari

Zase jeden pokazený monitor značky DELL E176FPf, najprv som si myslel že je to fakticky rovnaký typ ako som opravoval prednedávnom, ale vovnútri čakalo menšie prekvapenie.

 

Upozornenie:

Zásahy do zariadenia sú na vlastné riziko majiteľa zariadenia. Autor týchto stránok nenesie žiadnu

zodpovednosť za škody  spôsobené používaním zariadení postavených podľa tu uverejnených

schém alebo zobrazených úprav.


Po odklopení stojanu máme pre sebou zadnú stenu:

 


Odpojíme prívody na displej, sú skryté pod plechovou krytkou:

 

 

Samotné prívody:

 

 

Odpojíme prívody na druhej strane displeja:

 

 

Potom nasleduje odšróbovanie napájacieho konektora a to isté platí aj pre VGA konektor:

 

 

Po odpojení LCD displeja máme na stole samotný displej:

 

 

Potom už máme pred sebou zdrojovú dosku + videodosku, tu ako prekvapenie je všetko umiestnené na jedinej doske plošných spojov:

 

 

Pohľad zo spodnej strany:

 

 

No a nasleduje popis hodnôt kondenzátorov na tejto doske, menil som všetky elektrolyty mimo hlavného kondenzátora 100uF/450V, ten je zjavne v poriadku. Pozor na správnu polaritu !!! Doska tak perfektne odvádza teplo, že na vybratie kondenzátorov nestačí ERS50-ka, ale treba niečo čo má aspoň 80W. Ja som s vďakou použil plynovú spájkovačku, s ňou to išlo perfektne (Portasol Pro Piezo).  Dostal som ju pred pár dňami ako darček a teda že som ju hneď využil !

 

 

Tu na obrázku je doska už po výmene kondenzátorov za nové, niektoré boli zaliate tým bielym sajrajtom, ale správa sa to ako mäkšia guma, takže sa to dá celkom dobre od seba oddeliť:

 

 

Na poslednom snímku už síce zakrytovaný monitor (ale už  fungujúci) , ale ešte nie je v plastovom kryte, nech to nie je stále rovnaké pri fotení ...

 

 

Na tento mesiac asi monitorov stačí, aby to nevyzeralo že sa len darí všetko opraviť  - jedna 17" Belinea sa nedá presvedčiť aby bežala - ani po dobrom, ani po zlom - asi pôjde do zberného dvora ...

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:09 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: