11_2010 Blog, Notes.

By Administrator at novembra 05, 2010 01:40
Filed Under: Blog

ATARI

05.11.2010

Kolega atarista J.Šutera mi poslal nasledujúci mail a pretože prevedenie zasadenia SIO2SD do počítača sa mi páči, tak by bolo na škodu veci to neukázať aj iným.


Ahoj Igore,

viděl jsem tvůj článek věnovaný SIO2SD a tak ti jen posílám nějaké (technicky špatné) fotky mého zabudovaného řešení :-) Samotnou jednotku SIO2SD mám z aukra. Zabudování jsem provedl jednoduše přímo do Atárka a to zvlášť základní desku (tak, aby byl použitelně umístěný vstup pro SD kartu) a zvlášť display (tak, aby byl přesně uprostřed pruhované části). Abych nemusel řešit zvlášť tlačítka, vyřešil jsem to tak, že jsem k mikrospínačům přímo na desce přidal hlavičky od LED diod :-) (jsou použity jen jako mrtvý materiál - nic jiného mě z toho, co jsem měl po ruce nenapadlo) - spodní lem těch diod zamezí vypadnutí ven a nad povrch trčí přesně jen zakulacená část těch diod.
Bylo to jen poněkud náročné na samotné provedení - kór, když jsem měl jen malou "dětskou" vrtačku s 0.5, 1 a 2mm vrtákem (se kterou jsem jako náctiletý vrtal desky plošných spojů) a jehlové pilníčky.

Hlavně, že to funguje :-)

Měj se hezky,

Jirka

______________________________________________________________________________

Tak a idem na obrázky:

Tie vrchlíky z LEDiek skutočne príliš nerušia povrch a je to také nenápadné



najväčšia robota je s usadením displeja tak aby nebol natočený do strany, tu je to zvládnuté bez problémov



ešte jeden pohľad na displej



detail na vrchlíky spínačov urobených zo starých LED diód



zadná strana a otvor pre SD kartu



SD karta v slote



Príma, Jirko vyhral si sa a je to fakt dobré, fotky sú tiež dobré, len som to trošku doostril, ale aj tak sa na to dalo pozerať.

Mail ma samozrejme potešil, pretože tých čo prerábajú niečo na ATARI je ako šafránu a tak si to nesmierne vážim a  teší ma keď je z toho takýto výsledok a možno je to aj inšpirácia pre niekoho iného.

Nezostáva nič iné ako Jirkovi pogratulovať k výsledku.

Všetkým prajem pekný dnešný deň, Igi.

_______________________________________________________________________________

Burza 20.11.2010 - mini spravodaj:

Dnes bola burza, ako som sľúbil bol som na nej a prinášam mini spravodaj o tom čo tam dnes bolo k dispozícii. Na burze toho bolo dosť zaujímavého, osobne som dosť spokojný, pretože som za pár Euro zohnal starú dobrú ERS-50 vo výbornom stave. Moja pôvodná sa už pomaly rozpadáva, tak mi to prišlo velmi vhod. Bolo tu aj pár modelárov - železničné modely, leteckí modelári a plastik. modelári - ale tomu som sa nevenoval - modelári odpustia. Oko fotografa zase zvlhlo pri výbere objektívov, tiel fotoapararátov a pri výbere celých fotoaparátov. Dosť sa v poslednej dobe "rozmohli" malé spínané zdroje, tu si fakt vyberie každý - teraz sa tu napríklad objavili spínané zdroje 15V/1.25A, dosť netypické výstupné napätie, v plaste - vyzerá to ako trošku väččšia nabíjačka na mobil.Veľkých krabíc plných spínaných zdrojov som dnes napočítal 6 kusov. Samozrejme som všetko nefotil, takže je tu zverejnená len malá ukážka. Aby som priveľmi nekecal, poďme na to:

 

Bižutéria - prepínače, konektory, gombíky na potenciometre a prepínače.


 

Veľký výber domácich bezdrátových telefónov.


 

Náradie pre pre prácu.


 

CCD snímače TESLA MAB 1256.


 

Veľký výber EPROM pamätí.


 

Switche, routre, WiFi.


 

Meracie prístroje.


 

Fotografické veci, fotoaparáty, objektívy - 1.


 

Fotografické veci, fotoaparáty, objektívy - 2.


 

Fotografické veci, fotoaparáty - 3.


 

Elektrónky pre fajnšmekrov.


 

Mobilmánia, bože tehly, s tým sa dalo brániť ...


 

Počítačoví nadšenci mali k dispozícii zdroje, matičné dosky, procesory, RAM.


 

pokračujeme


 

a tu končím.

_______________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:51 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: