03_2011 Blog, Notes.

By Administrator at marca 23, 2011 01:07
Filed Under: Blog

Non_ATARI.

23.03.2011


Neviem či by som sa o tom zmienil, keby sa to nestalo v jeden a ten istý deň:

(presne včera)

Dva USB kľúče, jeden o veľkosti 2GB, ktorý je síce už dlhšiu dobu bez obalu a pritom mi už slúži vyše roka. Druhý o veľkosti 16GB, mám ho odložený asi 1.5 roka a neustále hlásil chyby až nakoniec bola z neho "mŕtvolka" a tak skončil v šuplíku. Dostal som ho od známeho a po pár dňoch čo som ho dostal, začal robiť "psie kusy"... Pri formátovaní hlásil kapacitu 16 GB a to bolo asi tak všetko čo sa s ním dalo robiť, nič iné už neumožnil.



Kľúč č.1.(2GB) - Omylom so ho nechal v košeli a tak ho polovička vyprala. Poctivo, s práškom ako sa patrí. Po kúpeli zistila čo sa stalo a tak mi ho priniesla. Ja som medzitým pátral kde som ho založil. Fajn, vysušil sa, pripojil som ho a kľúč beží ... Dáta sú síce žiarivejšie a belšie ako predtým, ale na funkčnosti mu to neubralo, obsah sa zachoval. Pripomínam, že je bez obalu.


Kľúč č.2. (16GB) - Tak som si povedal že skúsim ten 16GB Pretec kľúč otvoriť a zistiť či by sa s tým niečo predsa len nedalo urobiť. Horko-ťažko som obsah vydoloval, umelá hmota spredu aj zozadu tesnila vynikajúco, fakt to dalo zabrať. A potom prišlo prekvapenie - kľúč sa skladá z 2 častí, jedna je základná doska a na nej 8GB a druhá časť je modul pripojený cez konektor a ten nebol zapojený, proste sa to v obale vysunulo a rozpojilo - časť kontaktov fungovala a časť nie, preto sa to tak "divoko" správalo. Obal je kovový a na prvý pohľad nie je jasné ako sa to mohlo stať. Nevadí, zastrčil som to do seba a mám funkčný 16GB USB kľúč ... dal som ho do pôvodného kovového obalu, obidve časti sú spojené ešte sťahovacou páskou a celé je to ešte zaistené pár kvapkami Epoxy.

Takže ako vidieť cesty USB kľúčov sú nevyspytateľné a stať sa môže naozaj všetko.

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:51 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: