Oprava kalkulačky TI-501.

By Administrator at novembra 20, 2021 11:11
Filed Under: Non-Atari

 

Tiež občas opravím niečo čo sa zvyčajne už vyhadzuje. Pred časom (cca 7 rokov) mi kamarát podaroval túto kalkulačku, s upozornením že je kaput. Bola, vytečená baterka a tak všetko okolo čo s tým súvisí. Možno by som to ani už neriešil keď som si zrazu uvedomil že výrobcom je Texas Instruments. Tak sa čistilo a opravovalo, nakoniec som zasunul novú baterku a ... funguje. Perlička - odber pri práci je pri 1.5V napájaní /1x článok LR54/ "celých" 30 uA ... Slúži mi už pekných pár rokov a doteraz bola vždy po ruke, ešte stále je tam baterka ktorú som tam vtedy dal. Iste, kalkulačka je aj v mobile (a všestrannejšia) - ale toto pri prevádzke nevyžaduje gigahertzový procesor a farebný displej. Pridám sem 2 obrázky, otvárať to už ale nebudem.

 

 

Možno by som o tom nikdy nenapísal ani riadok, ale dnes čítaný článok mi to pripomenul, je teda takou reakciou naň:

http://technomorous.eu/post/177965499049

______________

P.S. (21.11.2021):

Včera prišiel komentár od dex-a, ale prsty boli rýchlejšie ako rozum a v záplave spamu som odklikol vymazanie ... sypem si popol na hlavu. Dex - prepáč ! Vrátiť už vyhodené reakcie v mojom používanom redakčnom systéme nejde ...

________________

24.11.2021

Takže - dex je tak isto majiteľom spomínaného kúsku, citujem:

Navíc jsem zjistil, že ve své TI jsem baterii už měnil, dokonce mám na zádech kalkulačky poznačeno, že tam patří GP 189.
Tak mi snad nevyteče.
dex

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, rate post:

Comments

20. 11. 2021 11:30:10 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: