Rôzne verzie - different versions Atari 1050. Part 2.

By Administrator at mája 08, 2016 20:16
Filed Under: Atari

 

Chupacabra sa činí - poslal ďalšie fotografie svoje extra zvláštnej disketovej jednotky Atari 1050. (Číslo 1.) Vďaka jeho ochote a súhlase k publikovaniu sa môžem s Vami podeliť o ďalšie doposiaľ nepublikované zábery. Vďaka!


 

Takto vyzerá odkrytovaná jednotka - bez založenej rozširujúcej doštičky. Keď som tak nad tým rozmýšľal možno sa mal v tej dobe zmeniť tvar chladiča a teda potom by to umiestnenie stabilizátorov dávalo zmysel.  Na druhú stranu to perfektne bude prekážať ak by ste tam chceli pripojiť nejakú rozširujúcu dosku - či už typu HAPPY 1050 alebo Speedy 1050.

 

 

Niektoré časti vyzerajú veľmi podobne až rovnako ako u štandartných jednotiek.


 

Tento záber ukazuje ako idú zaradom vodiče k tranzistoru a stabilizátorom.

 

 

Čo dodať ? Prekvapujúce je to, že Graetz a násobič sú na pôvodnom mieste a tak ďaleko odtiaľ sa ocitli stabilizátory. A potom zase dlhé prívody k výkonovým prvkom -  teda, kto má v tomto prsty ... Toto len dokazuje že aj takto sa to dá - keď niekto chce ... alebo to vyšlo tak nejako náhodou a potom s tým radšej nikto nehýbal.


 

Napravo výkonový Graetz, tak ako je to v klasike.

 

 

Už som to spomínal, sú pridané chladiče, pretože sa zlepší odvod tepla.Na druhú stranu - tie rebrá sú príliš malé na to aby to nejako významne zlepšilo chladenie.Takže také "polovičaté" riešenie.


 

Ešte sa vrátim 2 fotkami k "austrálskej verzii" prichytenia výkonových prvkov.

 

 

Dtto druhá strana.


 

Detailný pohľad na prívody výkonových prvkov.

 


Dtto.

 

 

Vľavo 7812 napravo TIP110.


 

Strana plošného spoja.


 

Detaily plošného spoja.


 

Sem-tam sú tam nejaké úpravy ale sú tam aj preškrábnuté spoje.

 

 

Škrabance - stred foto dolu.


 

Dtto.

 

 

Revízia dosky.


 

Zase detaily.

 

 

No, je to zaujímavé.

 

Pridaná doštička, asi by stálo za to to rozkresliť. Šok príde za okamžik.


 

Tak toto ma dostalo do kolien, sila. Ten kto toto robil má zjavne iné nároky na prevedenie než na aké som zvyknutý. Možno že to bude fungovať aj takomto stave. Ešteže toto nerozhoduje o tom či je ostatná časť disketovky v poriadku.

 

O.K, to je všetko,  pred pár dňami som naozaj netušil že niečo takéto vôbec bolo a vyrábalo sa. Príjemné prekvapenie, dúfam nielen pre mňa.

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:05 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: