ATARI Portfolio - serial interface - model HPC-102.

By Administrator at mája 01, 2011 05:08
Filed Under: ATARI Portfolio


Dnes pár riadkov o ATARI Portfolio - serial interface - model HPC-102, môžeme samozrejme hovoriť aj ako o RS-232, je to to isté. Zase mi to nedalo, prišlo na radu rozobratie modulu a tak vzniklo týchto pár záberov. Ako sme boli vtedy zvyknutí, všetko bolo perfektne odtienené - dnes sa to tak poctivo zďaleka nerobí. Veľa vecí sa dá ovládať sériovým portom a tak tento modul určite nájde svoje uplatnenie.


Čo sa týka rýchlosti prenosu sú k dispozícii nasledovné hodnoty:

Baud rate: 110, 150, 300, 600, 1200, 2400, 4800 a 9600

Data bits: 8, 7

Stop bits: 1,2

Prepojenie káblov a pinov je podrobne popísané aj s významom jednotlivých pinov v užívateľskom manuáli, ktorý je k dispozícii na konci článku.


Pri rozoberaní dajte pozor, po odšróbovaní spodných 4 šróbov treba ešte odšróbovať ďalšie 2 šróby priamo v konektore na pripojenie do ATARI Portfolia.

Na ďalších záberoch je vidieť už spomínané precízne kovové tienenie, tak isto je odtienená aj spodná časť krabičky. Proste poctivá robota, aj keď je to už robené v Číne. Priznám sa že teraz som nerobil testy na odber zariadenia, ale niekedy keď ma to popadne tak to určite urobím, postupne všetky moduly čo mám k dispozícii a tak isto aj pamäťové moduly - len to chce čas a ten sa mi v poslednej dobe veľmi nedostáva.




Nasleduje schéma zapojenia:

RS232_HPC102circuit.zip (37,87 kb)

Na záver ešte užívateľský manuál pre tento modul:

(zipped pdf):

HPC_102serial_manual.zip (1,13 mb)

___________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:20:25 #

trackback

Directory Atari PortFolio

Directory Atari PortFolio

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: