Forever 2012 - XIII.

By Administrator at marca 19, 2012 04:16
Filed Under: Atari


A máme za sebou 13.ročník akcie FOREVER.

Prinášam aj niekoľko fotografií z tejto akcie.

___________________________________________________________

A teraz pekne idem na akciu tak ako som sa tam dostal. Síce som predtým trošku križoval po Slovensku, ale nakoniec som v sobotu o cca 11.00 na Forever dorazil. Vďaka tomu že som vedel o zmene konania som až tak strašne neblúdil, na druhý pokus som bol na mieste.  Sami na foto uvidíte ako sa sála postupne zapĺňala. Fotil som aj počas obeda, preto to občas zívalo prázdnotou, ale poobede (v sobotu) o 16.00 pri vyhodnotení to už bolo úplne plné. Ja som netrpezlivo čakal Lothareka z Poľska, mal mi priniesť hardware k ATARI, no nebolo ho až do 15.30, keď dofrčal na motorke. Práve som sa chystal už na odchod, takže som sa potešil že sme sa neminuli. Počasie bolo nádherné, na okolitých kopcoch ešte bolo vidieť sneh - minulý rok na 12 ročníku ešte snežilo a pri odchode som mal na aute 5 cm snehu... Počkal som ešte do 16.00 do hodnotenia, urobil fotografie a ešte som išiel do Dubnice n.Váhom, zavolal mi známy a tak som sa zastavil aj u neho. Partia ataristov z Čiech je naozaj dobrá partia, vlastne som to "odsedel" pri nich a zase som sa dozvedel pár užitočných informácií, hlavne som hovoril s Krupkajom a Bob!kom. Zoznámil som sa aj s bratmi Bórikovcami - PMDčkári iste vedia o koho ide. Idem teda na fotografie, sem tam pridám nejaký komentár, sem tam to bude bez slov. Bigotní ataristi prepáčia, budú tu k videniu aj iné značky než na aké sú zvyknutí, osobne v tom problém nevidím, teraz je to už jedna veľká rodina.


ZX-Spectrum +2, všade sa už objavujú náhrady za disketovú mechaniku, občas sú zložitejšie ako počítač ku ktorému sa pripojujú, ale tento trend na 8bitoch je jednoznačný.





SAM coupé



Iná značka:



Commodore:



ATARI 800, konečne som ju videl na vlastné oči, je to kus hardware:



ATARI 65XE:



Commodore zátišie:





PMD 85, Bórikovci ... teda na snímke je len jeden nich, napravo má položenú NCB85-ku, ako som sa dozvedel už mu tam na tom behá CP/M, teda cez náhradu disketovej mechaniky pre PMD. Neskutočné ...




NCB85, detailnejší pohľad:



NCB85-ka sa objavila na akcii aj na inom mieste, zjavne je to zaujímavá doska a má v sebe potenciál na pripojenie na všeličo. Videl som tu 3 kusy v prevádzke, keďže je to na vzhľad to isté, dúfam že nevadí že som fotil len ten istý kus.



No a zase sme pri ATARI:



Komorná atmosféra počas obeda, vpravo fotí Krupkaj:



Mne z Poľska dovezený interface KMK, HDD je odpojený, na to asi naozaj nie je čo fotiť, tá fólia na batérii pre zálohovanie času zabraňuje skratu ak je pripojený HDD:



Českí ataristi v bojovom zápale:



Nová replika ZX-80, ako na to pozerám s tými pamäťami TESLA MHB2114 ten odber bude celkom slušný:



Malá hádanka, čo to je Replica I ?:



A zase nejaké interfejsy:



Sorry, nie je chyba na fotografii, na počítači ležali papiere, takže na fotke mám teraz pekne zubatý okraj:




Herná legenda ATARI 2600:



Tak nám zlanárili Fandala na Commodore ! Udalosť roka. 

Nie celkom, súťažilo sa na Commodore hra mala názov CANABAL, mimochodom Fandal skončil na peknom 2.mieste.



Sindikat v zastúpení v akcii počas obedňajšej prestávky:



Štrajkujúce ATARI, obraz zaujímavý ale pre prácu nepoužiteľný, aj to sa stáva:



Poľský ataristický krúžok:



Spectrum, Atari, Commodre, Spectrum atď, atď.



Bohdanov Falcon, procesor 68060, takt 66Mhz, RAM 128MByte, HDD 60GByte, zabudovaný spínaný napájací zdroj - vonku je jeden notebookový zdroj a z neho fičí celý Falcon:



A ešte jeden pohľad pri začiatku hodnotenia programov o 16.00:


 

Výsledková listina je na oficiálnych stránkach poriadateľa Foreveru.

 

Nehovorím že som pokryl celý Forever, tak to prosím berte ako informáciu z jedného zdroja, proste ako pohľad jedného účastníka. Dá sa povedať že veľká väšina účastníkov sú ti "skalní", ale na kvalite to samozrejme neuberá. Všetkým želám pevné zdravie a dúfam že ich zase o rok uvidím na ďalšom session.

_____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:40 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: