Notebook ACER TravelMate 2310.

By Administrator at marca 17, 2011 22:00
Filed Under: Non-Atari

 

Notebook ACER TravelMate 2310.

Ďalší notebook na vyčistenie, deklarovaný ako pokazený. Náhradná doska stojí sama o sebe cca 220.- USD, čo je už dosť, čiže v prípade problémov sa skôr oplatí kúpiť niečo nové.

 

Upozornenie: Zásahy do počítača sú na vlastné riziko majiteľa zariadenia. Stavba a používanie

uverejnených zariadení je len na vlastné riziko používateľa !

Autor týchto stránok nenesie žiadnu zodpovednosť za škody  spôsobené používaním zariadení

postavených podľa tu uverejnených schém alebo zobrazených úprav.


Začíname klasicky na spodnej strane kde vyberieme tri kryty (jeden kryje ventilátor, druhý kryje pamäte a tretí kryje pevný disk. Pekne zaradom zase začneme vyberať šróby. Pekné je to, že ventilátor je krásne prístupný a po odkrytovaní stačí povoliť priamo na ňom 2 šróby a prívodný konektor a ventilátor sa už dá priamo vybrať. Pozor na vyberanie CD mechaniky !  - má uchytenie jedným šróbom priamo pod klávesnicou, takže jej uvoľnenie príde na rad až potom. Počítač bol v takom stave že sa na niektorých šróbových spojeniach rozpadal plast, takže na staršie notebooky pozor, už je to dosť krehký materiál - ten plast.

 

 

Tu je pekne vidieť prichytenie ventilátora priamo na heatpipe. Že ventilátor potrebuje vyčistenie je dobre vidieť. (Bola tam tak 2 mm hrubá vrstvička prachu po celom chladiči, vzhľad je ako jednoliata plsť a počítač sa potom neúmerne zahrieva.)

 

 

Ak ste potrebovali len vyčistiť ventilátor končíte v tomto bode a ostatná časť textu má už len informatívnu hodnotu.

___________________________

Po odstránení krytky pred klávesnicou odšróbujeme 2 šróby čo držia klávesnicu, ešte potom ďalšie priamo pre klávesnicou. Na zadnej strane notebooku treba odstrániť 3 šróby.

 

 

Uvoľníme vpravo sadu tlačítiek, celé 2 šróby a vyberieme. Odpojíme pripojenie klávesnice a  touchpadu, potom ju odložíme vedľa aby nezavadzala.

 

 

V strede obrázku je inkriminovaný šrób čo "drží" CD mechaniku.

 


Pohľad na druhú - "odvrátenú" stranu ventilátoru.

 

 

Základná doska 1.

 


Základná doska 2. Ak chceme základnú dosku vybrať z rámčeka, terba odšróbovať jeden šrób, ktorý je v strede obrázku asi tak v jednej tertine výšky (je pri ňom biela šipka.)

 

 

Spodná strana touchpadu.

 

 

Kompletná základná doska.

 

 

Detail.

 

 

Detail.

 

 

Odpojená heatpipe od procesoru.

 

 

Procesor na základnej doske.

 

 

Zase nasleduje opačné garde až nakoniec by sme mali mať funkčný notebook, ak nie - problém je niekde medzi stoličkou a zariadením, alebo je NTB na zahodenie ... Čo ma samotného prekvapuje s podivom mi nezostáva žiaden šróbik navyše a to už dlhšiu dobu.

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:15 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: