SIO konektor v počítači. SIO connector on your computer.

By Administrator at apríla 18, 2018 20:10
Filed Under: Atari

3D tlačiarne a 3D tlač z nich začína kraľovať pri náhrade originálnych (a hlavne nedostupných) prvkov vo Vašom Atari počítači. Jeden hodne nedostupný konektor je SIO konektor ktorý sa nachádza priamo na základnej doske počítača (alebo preložené do slovenčiny jedná sa o samčí konektor).


Takto vyzerá komplet 3 dielov z ktorých sa skladá vlastný SIO konektor.

 

Uchytenie už priamo na základnej doske.


Tu sa dostávam k tomu aké špičky (piny) použiť do takto vyrobeného konektoru. Zahnuté piny tak ako je v origináli asi ťažko zoženetie, leda tak iba zase z originálu (kruh sa uzaviera, hlava XXII ...), preto asi najschodnejšia cesta je použiť priame špičky a a na ich vývody pripájkovať krátke drôtiky (viď obrázok). 


Táááák, konečne máme kompletný SIO konektor - aj samček aj samička - vyrobené 3D tlačou a jeden veľký problém konečne veľkým problémom prestáva byť. Uff, teda to je veta ... a vypotil som ju sám. Laughing

 

A teraz už len vlastný súbor pre 3D tlač:

SIO-Buchse.zip (37,75 kb)

Zdroj fotografií a vlastného súboru: www.abbuc.de

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

25. 4. 2018 10:09:47 #

trackback

04_2018 Blog, Notes.

04_2018 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: