02_2011 Blog, Notes.

By Administrator at februára 10, 2011 01:12
Filed Under: Blog

Non_ATARI

10.02.2011


Tak dnes mi konečne prišli veci s GME na stavbu analógovej pájkovačky, celkom sila, objednával som to 17.1.2011, už som to chcel reklamovať. Dokúpil som ešte nejakú drobnú bižutériu a zháňam nejakú dobrú skrinku - kovovú a spokojne aj o niečo väčšiu ako treba - je to na domáce použitie. Postaviť to chcem na univerzálnej doske, proste jeden kus nemá zmysel robiť na plošáku, hlavne ak tam chcem časom pridať aj automatické vypínanie - na uni doske sa to hravo dorobí a hlavne umožňuje to operatívne zmeniť zapojenie. To trafo čo som objednal neobsahuje ako píšu 1x12V a 2x12V ale len 2x12V, síce mi to nevadí, ale majú v tom popise na GM napísané akoby tam bolo jedno vinutie 12V navyše. Chcel som proste tých oddelených 12V použiť na pomocný zdroj 5V - občas sa to pri práci hodí a nebolo by treba ďalší transformátor. Inak trafo je celkom slušný "macek", nič malého to nie je. Rúčka prišla presne taká ako je na obrázku, prívodný káblik je celkom ohybný. Podľa toho čo som doteraz o tom čítal som čakal podstatne "tuhší" prívodný káblik.

Ako som zistil, lepšie by bolo objednať ako držiak na pájkovačku skl.č.: 730-356 ako 730-355, inak treba robiť úpravu. Síce nie veľkú, ale aj tak je to práca navyše.

_______________________________________________________________________________

Pretože som v sekcii ATARI popísal nejaký ten plotter a nie všetci majitelia  týchto zariadení sú aj ataristi-ponúkam niečo zaujímavé - existuje HPGL driver na PC tak tu dám odkaz na link(cz), pretože sa to niekomu môže hodiť kto ešte ten plotter používa:

HPGL controller

(Tu som link opravoval 20.06.2011, pretože pôvodný odkaz prestal fungovať.)

_____________________________________________________

Sekcia sem, sekcia tam, za pár týždňov asi budem majiteľom ATARI portfolia - tak si už zháňam podklady a všetko čo s tým zázrakom súvisí. Vlastním aj ZIP-100-ku s paralelným portom a s tým Portfolio dokáže komunikovať, paráda. ZIP-kových médií mám 13 kusov, teda na chvíľu by mi to malo vydržať.

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:51 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: