Igiho knižnica 34 - ZAK Praha 1988 - príloha VII. Prerušenie pri vertikálnom zatemnení.

By Administrator at októbra 12, 2021 11:20
Filed Under: Atari

 

Táto príloha sa zaoberá prerušením pri vertikálnom zatemnení.

Vidieť že vtedy bol pražský Atari klub naozaj hodne silný (pripomeniem, mal cca 6500 členov), odrazilo sa to na veľkom počte vydaných príručiek. V tom období a za bývalého režimu - niečo nevídané. A stále aj po tých rokoch je to dobré čítanie ...  A čo je obzvlášť potešujúce - v týchto prílohách nebolo potrebné odviesť "potrebné penzum" o činnosti Zväzarmu. Nakoniec, akcie Zväzarmu boli poväčšinou schôdze - pamätá si niekto že by sa tam niekedy niečo zásadné vyriešilo ? Je dobré že sa v tej dobe dalo niektorým šikovným jedincom zrealizovať aspoň v týchto Atari spravodajoch a ich prílohách. Čo všetko bolo treba vtedy prekonať na to aby sa dostalo do obehu nové číslo spravodaju si dnes už len ťažko vieme predstaviť. (Samozrejme toto sa týka všetkých v tej dobe vydávaných spravodajov po celej republike.)

 

P.S.:

Dnes ráno (15.10.) som dostal hodne zaujímavý mail - autor Jiří Šutera - ktorý urobil niečo dosť prekvapivé - celé toto číslo spravodaja spracoval nanovo, citujem:

 

Ahoj Igore,

zaznamenal jsem tvé uveřejnění dalšího zpravodaje. Na tento jsem shodou okolností před asi rokem (možná je to dýl) narazil, když jsem něco zkoušel s VBI. Vzhledem k tomu, že jsem si chtěl některé příklady kódu zkusit, ale čitelnost originálu nebyla dobrá, rozhodl jsem se alespoň basicovské prográmky přepsat a opravit. A když už jsem udělal tohle, řekl jsem si, že ten zpravodaj předělám celý :-D

Tím pádem se dají přímo z textu vykopírovat (a např. do emulátoru přímo vložit) ty vzorové prográmky apod.

(A pak jsem si taky - jako relax - pohrál i s tím, že jsem ručně zvektoroval i logo Svazarmu, i samotného Atari klubu Praha a dokonce i ručně vytvořené nápisy na obálce :-D) … tedy - celou tu přílohu mám jako „čisté soudobé dílo" v PDF - přikládám.

Hezký den, Jirka.


Jirko, vďaka za nás všetkých, fantastická robota ! Ešte sa patrí dodať že si to prerobil pre vlastnú potrebu, ale bola by veľká škoda keby sa takto spracovaný materiál iba založil v jeho archíve.

Rozsah: 56 strán.

Nuž nezostávalo mi nič iné len tu z článku vyraziť pôvodný sken a nahradiť ho týmto novým (a o poznanie lepším):


ZAK Praha 1988 príloha_VII.pdf (5,03 mb)

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

12. 10. 2021 11:22:36 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: