Ultra-Mini 1000mA USB Power Adapter/Charger (100-240V/EU Plug)

By Administrator at mája 18, 2011 00:45
Filed Under: Non-Atari

Na stránkach dealextreme.com je možné nájsť takýto napájací zdroj pre pre Apple iPod, iPhone 2G a 3G a USB zariadenia:

 

 

rozmery: 26 x 26 x 46mm

Cena ľudová - 2.39 USD, alebo 1.86 Euro

 

 

Dostal sa mi do rúk v týchto dňoch a tak som si povedal - otvoriť, zdokumentovať ! Na prvý pohľad maličké, šikovné, akurát na našu zásuvku to nebude, vadí zemniaci kolík. U EU zásuvky je to O.K.To som ale ešte nevedel ako to bude vyzerať vovnútri ...

Takže rozoberám:

 

 

Maličké, dva plošné spoje, osadené navzájom úplne desne nakrivo, prívody napájania poddimenzované (teda na sieťové napätie taký tenký drát hmmm ..., teda myslím tým izoláciu na ňom).

 

 

Je to takéto krivé a s podivom to práve vtedy naprosto presne zapadne do krabičky a USB konektor je potom správne - nechápem - náhoda - zámer ?

 

 

Nápis Made in Chine nenecháva nikoho na pochybách kde tento zázrak vyrobili.

 

 

Zdroj "narvaný" na svoje miesto. Po stranách plastu sú vodiace lišty - vľavo dolu je to nad ňou, na pravej strane zase pod ňou.

 

 

Posledný záber zariadenia.

 

 

Zdroj je lacný, osobne by som ho ale nikdy nenechal bežať bez dozoru, neverím ani galvanickému oddeleniu, proste toto nie je dobrý nápad - narvané do extrémne malého priestoru a potom asi prišlo na radu kladivo aby sa to tam celé vošlo.

Záver:

Oblúkom sa tomuto zdroju vyhnite ! S takýmto zdrojom nebudete výnimoční, skôr si vyrábate budúce problémy. Nie je všetko zlato čo sa blyští.

_____________________________________________________

Ešte jedno foto vyhoretého zdroja "spokojného užívateľa":

(foto by Maxberry)

 

_____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:38 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: