Mini Car Cigarette Powered 1A USB Adapter/Charger - Black (DC 12V)

By Administrator at septembra 03, 2012 00:53
Filed Under: Non-Atari

Mini Car Cigarette Powered 1A USB Adapter/Charger - Black (DC 12V)


Tak takáto "sranda" sa mi dostala do rúk.

 

Na prvý pohľad šikovná vecička, skladná, výkonná a naprosto malá - ideálna vec do auta. Ešte to má na sebe aj značku RoHS, proste vzbudzuje to dôveru.


Ale nie všetko je také dokonalé ako sa na prvý pohľad zdá.


 

Poznámka:

Už je odstránená pružina na + prívode, predsa len sa lepšie pájkuje priamo na plošák. Prívodné drôtiky sú zvonkový drôt, nakoniec najplešia mierka je samotný USB konektor.

 

Keďže som to dostal od známeho a nič ma to nestálo, tak prečo by som tomu nepozrel do "žalúdka"? Síce je to zlisované, ale pri troške šikovnosti sa to dá otvoriť bez poškodenia. Výroba Made in China, kvalita uchádzajúca, ale nečakajte od toho že to dá naozaj 1A pri 5V. Ja som to pripojil (otvorené) na Samsung mobil (odber bol pri 12V 0.3A, tj. príkon 3.6W). A hrialo to priamo na USB konektore tak, že sa na tom dalo popáliť - a poriadne, pritom celý USB konektor aj s protikusom vlastne slúži ako chladič. Z týchto údajov je jasné že som z toho zďaleka neodoberal tých deklarovaných 5V/1A. Čo k tomu dodať ? Ak chcete nabíjať niečo tak na 5V/0.3A tak to vyhovuje, nad to hrozí riziko požiaru, pretože sa to neúmerne zahrieva a to som to ja mal otvorené a chladilo sa to podstatne lepšie ako v tom plastovom kryte. Také pracovné teploty sú absolútne nevyhovujúce a to ešte v aute v lete býva poriadny hic aj bez toho. (Sorry, mal som tu preklep, až dnes som si to všimol ...01.10.2012)

No lenže nekúp to za 1.89 USD ...

Pekná hračička, ale nie na serióznu robotu.


 

Pri tej cene sa tomu ako spínaný zdroj nájde určite využitie, ale ako som už písal, na i-produkty ako nabíjačka je to dosť poddimenzované. Nie som Apple fanda, ale pri cene vlastného zariadenia by som to z tejto veci nenapájal.

______________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:37 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: