03_2010 Blog, Notes.

By Administrator at marca 30, 2010 13:09
Filed Under: Blog

30.03.2010

Burza na Vajnorskej.

 

Tak sme mali minulý týždeň v sobotu burzu na Vajnorskej. Celkom fajn, boli tam aj zaujímavé veci - napríklad tablet A4 za 20.-EU, slušná cena. Osobne som bol na burze predať staručký osciloskop BM 370, nešlo mi o cenu, ale o to, aby ho niekto ešte používal, 10.-EU sa mi nezdala prehnaná cena. Taká mašinka si to zaslúži. Ja ho už nepotrebujem, mám modernejší. A ako som dúfal, aj sa našiel nový majiteľ, bol to postarší pán a s presnou predstavou ako ho aj "omladiť". Takže som navýsosť spokojný. Teraz som bol na burze po pár rokoch a zisťujem, že fakticky zmizol predaj IO typu LS, pamätí, proste predaj integrovaných obvodov. Škoda a zase škoda. Je iná doba, dnes nikto nič nerobí, všetko sa kupuje hotové. Videl som tam dva parádne spínané zdroje (dodáva 3 napätia: 5V/1.35A + 2x 12V/0.08A) majiteľa poznám, tak mu zajtra volám či ich ešte má... Boli tam aj také 12" LCD displeje z nejakých zariadení,pripojiteľné na video a audio vstup, na cenu som sa ani nepýtal. Boli totiž príšerne ťažké (tipujem váhu tak na 3.5÷4kg) a na hrúbku mali dobrých 12 cm - a to nemali v sebe ani zabudovaný zdroj - jednoducho práve pre veľkú váhu u mňa nepoužiteľné - škoda.Kolega vedľa mňa predával originál  ruské digitrony spolu s pätičkami za 2.-EU kus, paráda, ale toto už mám za sebou aj pri všetkej nostalgii k digitronom, ale posielam obrázok, bol to tento konkrétny model IN-17:


Nie je problém zohnať staršiu dosku do PC spolu s procesorom a RAMkou, staršie videokarty boli k dispozícii tiež. Je tam aj jeden chlapík, čo predáva hafo (haldu) spínaných a nespínaných zdrojov, má toho niekoľko (4) veľkých krabíc, takže ak niečo také zháňate, určite si aj vyberiete.

Takže zbohom marcová burza, chystajme sa na ďalšiu, včas o nej dám vedieť, konať sa bude 2

9.mája 2010, to je zase za pár dní...

_________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:52 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: