04_2011 Blog, Notes.

By Administrator at apríla 19, 2011 16:32
Filed Under: Blog

Dlhá odmlka, nebolo o čom ...

ATARI

20.04.2011

 

Smutná správa - akcia zrušená, vraj malý záujem. Škoda, ale zdá sa že Atari na Slovensku nejakú párty neuživí, ešte k tomu ak krátko predtým bol Forever. Žeby zlé načasovanie ? No nič, noisákom držím palce aby to doriešili k spokojnosti ataristov.

_______________________________________________________________________________

Momentálne som postavil klasický napájací zdroj pre testy s ATARI - 5V/2A, nie je to spínaný zdroj. Má aj ručkové meracie prístroje, chladenie je nútené malým ventilátorom.

_______________________________________________________________________________

Ako zisťujem niektoré zdroje podkladov o ATARI postupne vysychajú - stránky prestávajú fungovať a tak podkladov je menej a menej. Tento trend asi bude pokračovať, čo sa dá robiť.

_______________________________________________________________________________

Ako ďalšiu vec chystám vybrať zo základnej dosky pôvodný operačný systém a nahradiť ho pätičkou a "natrepať" tam 8 operačných systémov do dvoch Epromiek 27512. Prečo práve 8 OS a prečo práve 27512 ? Chcem len vyskúšať čo ktorý OS dokáže, normálne skutočne stačí pôvodný OS a QMEG (teda aspoň mne to doposiaľ vždy stačilo) a 27512-ky mám v šuplíku a mám ich dostatok. Prerábka nebude dlho trvať, ale otestovanie jednotlivých OS je dlhodobá záležitosť a teda tu si netrúfam radiť čo sa komu bude hodiť. Ak je tam pätička potom môžete testovať a ak sa OS "nehodí do krámu" tak ho jednoducho nebudete používať. Ja si to tiež chcem dať len na jeden počítač, nevidím zmysel dávať si to na všetky.

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:51 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: