05_2014 Blog, Notes

By Administrator at mája 06, 2014 01:10
Filed Under: Blog

06.05.2014

Dal som si "pár dní" voľno od techniky - kompletne, dosť dobre mi to padlo. Robota síce bola, ale úplne iná a tak som nemal čas na to ani rozmýšľať čo ďalšie budem robiť. Proste taká jarná únava ktorá na mňa doľahla až v máji ... neskoro, ale predsa.

Zase som odmietol pár opráv monitorov, ťažko sa to vysvetľuje, ale skúsim to znova - ak uverejním celý návod aj ako na to - asi na tom nechcem ryžovať ak to dám celé ako na tácke s celým postupom a obrázkami. No a že nemám čas to potom opravovať vo veľkom je vec druhá. Preto ak si na to netrúfate - zožeňte si niekoho kto to podľa návodu opraviť vie, ďakujem za porozumenie.

Ak opravujem nemám čas na svoje projekty - proste prevážilo sa to na druhú stranu a venujem sa podstatne viac svojim veciam, kto opravoval vie že potom vôbec nie je čas na svoje veci. Ja som si už vybral, pretože inak skutočne nemám čas robiť to čo chcem - a po pár rokoch si myslím že by bolo dobré robiť aj to čo ma baví. Doteraz som nemal čas si urobiť poriadok v disketách - jednoducho som sa k tomu proste nedostal, nebolo kedy. Blbé, ale pravdivé.

____________________________________________________________

07.05.2014
Nižšie popisovaný monitor má práve slúžiť pri prepise diskiet do atr súborov (alebo aj pri iných činnostiach) - proste malo to byť malé, nezaberať veľa miesta, ale aby sa s tým dalo ešte pohodlne robiť.

 

Pustil som sa do prerábky môjho starého 5" LCD monitora - predkladám to, čo sa mi z toho zatiaľ "vyvrbilo":

http://blog.3b2.sk/igi/post/5-LCD-TFT-monitor-ver2.aspx

_____________________________________________________________

 

13.05.2014

Ako tak čítam na TOP-kách - naši vedci nalievali pol roka Coca-Colu potkanom. Testovali čo to urobí s ich organizmom. Nuž, nič nezvyčajné až na tú búrku, alebo nazvem to vlnou protestov. Úbohé zvieratá ! Tak tí naši "militantní" ochrancovia zvierat zase raz vyrazili do boja. Škoda že nikoho netrápi že sa s tým denno-denne nalievajú aj ľudia ... to im zjavne nevadí.
____________________________________________________________

15.05.2014

Zázraky existujú ! Ozval sa mi mailom český kolega Miroslav Tomeš, ktorý robí soft na Atari PortFolio - po tak dlhej prestávke (do tej sekcie som neprispel už 2 roky a 6 dní) som ani nedúfal že tam ešte niečo bude aj  napísané pre ATARI PortFolio - a aha ! -zmýlil som sa, ale takýto omyl ma potešil, čítajte priamo článok (dúfam že mi nikto nebude mať za zlé ak to tu už prenechám odborníkovi):

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-Portfolio-01-New.aspx

____________________________________________________

19.05.2014

Druhé pokračovanie o ATARI PortFolio ála Miroslav Tomeš:

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-Portfolio-02-New.aspx

___________________________________________________________

23.05.2014

Podrobná príručka na ATARI 800 - ďalší komentár už netreba:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Sams-Computer-Facts-ATARI-800.aspx

_____________________________________________________

26.05.2013

Tretie pokračovanie o ATARI PortFolio ála Miroslav Tomeš:

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-Portfolio-03-New.aspx

_____________________________________________________

28.05.2014

Nasleduje Sams Computer Facts príručka pre ATARI 1050:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Sams-Computer-Facts-ATARI-1050.aspx

_____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:46 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: