07-08_2022 Blog, Notes.

By Administrator at júla 01, 2022 07:19
Filed Under: Blog

01.07.2022

A zase prechádzam na "letný, dovolenkový" režim. Teplo je viac ako výdatné, uvidíme koľko toho ešte musíme vydržať, teda mimo iného - aj nepodareného ministra financií /a to sa veľmi miernim/. Jeho taktika spálenej zeme je niečo čo sa len tak hneď nevidí.

___________________________________________________________

13.07.2022

Po včerajšku /12.07/ zase hľadím na svet mierne inak. Išiel som s nevestou na nákupy čas tak 12.00 plus mínus (som na chalupe) keď sa priamo pred nami čelne zrazili dve autá. V jednom dvaja, v ruhom jeden človek. Priama čelná zrážka, obidve autá každé kratšie tak o pol metra (a možno aj viac). Snažili sme sa ich dostať von bez ohľadu na ostatné, obidve autá - išiel im poriadny dym z palubných dosák. Jeden dosť ťažko zranený (laický názor), jeho spolucestujúci  bol na tom celkom dobre, dtto druhý šofér. Nevesta je naozaj šikovná, podala prvú pomoc, ja som volal 155-ku kde ma následne spojili aj s hasičmi.

Boli sme priamo za nimi keď sa to stalo, našťastie asi 30 metrov dozadu, pretože pri prechádzaní na kritickom úseku som spomalil pretože sme vychádzali z bočnej na hlavnú cestu, hlavná cesta ide oblúkom a niektorí vodiči proste pri schádzaní z hlavnej zabúdajú dať prednosť (ten zranený vodič zo spolujazdcom). Občas proste človek má "ciťák" a dá nohu z plynu.

Záchranári, hasiči a policajti O.K., čo ma ale zarazilo - ešte jedno auto za nami zastavilo a pomáhali, ďalšie autá za nami už nehodu obchádzali a nezastavili, pritom museli vidieť čo sa stalo. Snažil som sa regulovať dopravu, jeden pruh bol prejazdný, ale niektorí idioti sa snažili pretlačiť bez ohľadu na reguláciu toho že autá mohli prechádzať naraz iba jedným smerom, tu by som bral vodičáky bez mihnutia oka.

Malá ukážka - na ceste nakladajú zraneného do sanitky a popri mne v strede cesty prefrčí na plné gule motorka (mal som sto chutí do neho strčiť, na ceste rozliaty motorový olej, ten somár na motorke mal nakoniec viac šťastia ako rozumu).

Do ďalších podrobností /ani o mieste/ nejdem, len akurát mi včera jedlo vôbec nechutilo - a dnes ešte tiež.

___________________________________________________________

18.07.2022

Takže po buldozéri z Idky tu máme teraz rozbehnutý buldozér z Trnavy - a to ešte s požehnaním premiéra ktorý poukazuje na druhú stranu aby sa krotila. ZTP /nie, nie je to preukaz/ je to skratka pre Zoocidového Trnavského Plagiátora ktorý teraz vie že má krytý chrbát. Akurát nie celkom chápem premiéra prečo pritom nezatiahne brzdu na strane financmajstra (i keď ten si toto hrdé označenie nezaslúži - a to ani náhodou) a nechá ho trieskať tie jeho tliachaniny.

No, máme sa na čo tešiť.

_________

Zapojenie zdroja s transformátorom s vyvedeným stredom ktorý dáva 2 napätia:

Zdroj s 2 výstupnými napätiami trošku inak.

____________________________________________________

22.07.2022

Majitelia Happy 1050 určite privítajú manuál:

HAPPY 1050 - revision 7.0 manual.

____________________________________________________

04.08.2022

Prázdniny v plnom prúde, blbcov na cestách viac ako obyčajne, proste pohoda ako vždy.

Zaujímavé je dianie na železnici, vyzerá to tak že majú tak limitovaný grafikon že nemôžu sa zdržiavať nastupovaním a vystupovaním ľudí na zastávkach na trase BA - Žilina. Bravo, už si pripadám ako v tom vtipe kde behali roboši s prázdnymi táčkami. Na otázku prečo je to tak tak znela odpoveď že majú tak pevné výkonové normy že nestíhajú do vozíkov nakladať ...

__________

Dnes som vytiahol jednu svoju vlastnú vykopávku, pochádza z minulého storočia:

30 rokov programu AGICALC ver.1.04.

____________________________________________________

11.08.2022

Šikovná, malá umelá záťaž na testovanie malých DC zdrojov:

Umelá záťaž ZK-FX25. /max.4.2A a max.25V/

 

______________________________________________________________________________

19.08.2022

Dnes čítam na Topkách:

Zločinci v Taliansku pripravili stovky ľudí o celkovo 400-tisíc eur výmyslom, že v Antarktíde existuje fiktívna krajina, ktorá poskytuje ľuďom rôzne výhody. Polícia zadržala 12 ľudí, no vyšetruje 30 ďalších podozrivých.

Je to len ďalší dôkaz toho že ľudia už naozaj blbnú ...

/Šťastie že to neskúšali na Slovensku .../

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

1. 7. 2022 7:26:31 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: