08_2014 Blog, Notes.

By Administrator at augusta 03, 2014 15:47
Filed Under: Blog

03.08.2014

Prehupli sme sa do druhej polovice prázdnin, po sídliskách zase pribúda automobilov ako sa ľudia vracajú z dovolenky - zase je na čo nadávať. Dnes sme mali v Bratislave takú malú potopu, lialo ako z krhly, zvykajme si. Bude aj horšie.

____________

Mnohí ste čítali o počítači ATARI 400, podaktorí ho dokonca vlastnia. Tento článok je zameraný práve na drobné vylepšenia - na obrazový výstup a externý zvuk:

http://blog.3b2.sk/igi/post/2-Composite-video-sound-ATARI-400-.aspx

________________________________________________________________________________

04.08.2014

Prečítal som si zaujímavý pokec na atariage.com na tému predaja vecí na tejto adrese, link na fórum atariage neuvádzam, tam si to nájdite sami.

Popri fanatických odporcoch, ktorí by Brada rezali na kúsky - ktorých nik a nič nepresvedčí o inom ako o vlastnej pravde by som k tomu rád dodal aj ja niekoľko riadkov. Je rozhodne zaujímavé ako k tomu niektorí pristupujú, trošku mi to pripomína hon na čarodejnice.


Predaj vecí na ATARI:

http://www.best-electronics-ca.com/

Anim2.gif (116643 bytes)

 

Predaj do Európy - zjavne niekto a opakovane sa nezachoval férovo a tak Brad teda posiela radšej iba v rámci USA. Ja kupujem pomocou medzičlánku tak, že sa to pošle v rámci USA a potom odtiaľ to ide ku mne. Vždy uvádzam konkrétne objednávacie čísla a nikdy nevznikli žiadne problémy, proste očakáva sa že viete čo potrebujete. Tiež si treba uvedomiť že zásielka musí mať cenu nad 20.- USD, inak neposiela. Upozorňuje na to, že neodpovedá na otázky: "Dá sa toto použiť namiesto tohoto ?". Je tam tvrdé upozornenie, že v takýchto prípadoch odpojí kontakt na danú osobu na 1 rok. Kto predáva stanovuje pravidlá - ak sa ich držíte nevzniká ani najmenší problém - kupujem tam už 4 roky a zatiaľ vždy všetko ako po masle. Dokonca aj zavolal, ak si chcel upresniť dĺžku SIO káblikov keď som si ich objednal (a dával som tam pritom aj konkrétne objednávacie číslo), takže ... to s ním také zlé podľa mňa nie je.

Len tak mimochodom - keď som si pred 4 rokmi objednal prvýkrát "na skúšku" 2 kusy MMU do ATARI 130XE, tak ich poslal zadarmo ...

____________________________________________________________

05.08.2014

Čo je SIO2IDE ? Inteface pre pripojenie pevného disku na malé ATARI. Podrobnejšie v článku:

http://blog.3b2.sk/igi/post/ATARI-SIO2IDE.aspx

____________________________________________________

13.08.2014

Pekný dátum, len čo je pravda, našťastie nie je tiež piatok. Včera na ceste "zrážka" s  volom, urobil mi klasickú myšičku, nech neskočím na brzdy tak mu rozflákam zadnú časť auta ...a sebe predok. Mal síce vedľa seba dámu, ale keď som vedľa neho zastal a stiahol okienko, že či je kompletný tak som veľmi rýchlo pochopil že to asi dáma nebude, pretože ten jeho slovník vymenoval všetky časti jej tela. A zjavne v jednej časti jej tela mal väčšiu záľubu ako v ostatných ... No - MAJSTER SVETA - vek tak okolo 40 a buran na pohľadanie. Nakoniec, prečo mu nedám prednosť ak mi urobí myšičku zo svojho do môjho pruhu ? (Pustil som ho, prudko som zabrzdil aby som zabránil zrážke - ALE dovolil som si zatrúbiť (a to teda bola odo mňa riadna drzosť !)) No paráda, spejeme k svetlejším zajtrajškom, lenže s takýmito idiotmi na cestách ... Niektorým jedincom pri šoférovaní proste prepne, síce je na to aj iný výraz, ale nebudem to tu pitvať do väčšej hĺbky.


Len sa teším na to ak sa raz toto stvorenie na ceste stretne s rovnakým volom ... to bude Big Bang v reále.

__________

Dnes triviálne zapojenie - najjednoduchší tester pre tyristory a triaky:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Jednoduchy-tester-tyristorov-a-triakov-Simply-thyristor-and-triac-tester.aspx

__________________________________________________________

14.08.2014

Jedno netradičné zabudovanie zariadenia SIO2SD priamo do fungujúcej floppy jednotky ATARI 1050. Nemôžem povedať že sa jedná o "citlivú" úpravu, vyzerá to trošku divoko, ale zase je to možný námet aj na iné úpravy.


 

Je to riešenie All In One, je vidieť že v mechanike je dosť miesta na takéto umiestnenie displeja a máte k dispozícii zariadenie na 5.25" disketu a aj na SD kartu a ak treba môžete medzi nimi obidvoma smermi veselo kopírovať. Priznám sa že osobne by som to riešil asi inak, ale keďže to autor so mnou nekonzultoval ... Tongue out, je to tak ako to vidíte na týchto obrázkoch.


 

______________________________________________________________________________

15.08.2014

Nová základná doska pre disketovú jednotku ATARI XF551:

http://blog.3b2.sk/igi/post/New-motherboard-for-ATARI-XF551-by-Dropcheck.aspx

______________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:46 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: