10_2018 Blog, Notes.

By Administrator at októbra 01, 2018 08:52
Filed Under: Blog

01.10.2018

A je tu zase október, hmly, zvýšený počet blbcov na cestách, proste zase normálka ako vždy.

__________

Prerábka pokazenej disketovej jednotky Atari XF551, teda výmena pôvodnej FD jednotky Mitsumi za TEAC FD-55BR, pretože to vyžaduje úpravy a nie je to až také priame /a hlavne jednoduché/ ako by ste čakali (výmenu 1:1) tak je k tomu tento pokec ako na to:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Atari-XF551-oprava-vymena-FD-Mitsumi-za-TEAC-FD-55BR-Repair-Atari-XF511-replacing-FD-MITSUMI-TEAC-FD-55BR.aspx

____________________________________________________

03.10.2018

Murphy nespí, - čoho je dôkazom to že včera večer a dnes ráno sa mi celkom slušne zdrbal blog. Našťastie zálohy som mal porobené a teda až taká katastrofa to nebola, akurát to obnovenie trvalo dosť dlho - predsa len je tam toho už celkom dosť, takže doobeda mohli byť nejaké tie problémy v prístupoch na blog. Včera večer som niečo opravoval v jednom článku - pri ukladaní mi to zahlásilo internú chybu serveru - na webe článok s úpravou bol, tak som to pre istotu odzálohoval. Dnes ráno na webe zmizol, nepomohlo ani spätné nahratie včerajšej večernej zálohy - stále  tam článok nebol, takže som ťahal včerajšiu rannú zálohu - tam to už bolo O.K. To sú veci, laik žasne, odborník je v pérdeli - teda aspoň dočasne.

Teraz už aspoň viem že ak sa objaví pri ukladaní článku interná chyba serveru článok na druhý deň ráno bude na webe chýbať, nepoteší to, ale aspoň viem na čom som.

___________

Atari 1050 a mechanika Tandon - vec dostatočne známa, ale používala sa aj mechanika WST -a o nej bude dnešný článok:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Atari-1050-WST-drive-unit.aspx

_____________________________________________________

06.10.2018

Občas je dobré ak vieme disketovú jednotku Atari XF551 "prečíslovať" t.j. ak máme k dispozícii iný rozsah ako je D1: - D4:, potrebné súbory na toto "prečíslovanie" som pripravil v tomto článku:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Precislovanie-FD-jednotky-Atari-XF551-Renumbering-drive-unit-Atari-XF551.aspx

_____________________________________________________

16.10.2018

Čriepky ... 3.časť:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Atari-criepky-Atari-tidbits-3.aspx

_____________________________________________________

21.10.2018

BYTEFEST - tak som čakal že bude o tom nejaký pokec, zatiaľ na Retropolise jedna jediná zmienka (Technomorous) o tejto akcii a to už prešiel týždeň od akcie. Zaujímavé, s takýto javom som sa ešte nestretol. Síce je možné že je to klasika, napíšem a onedlho sa niečo objaví. Dúfam.

Aspoň to môžem.

____________________________________________________________

22.10.2018

Hovorí Vám niečo meno Radim Polášek ? Malo by, tvorca pcb pre US doubler pre disketovú jednotku Atari 1050. A dnes sú tu ďalšie pcb (dosky plošného spoja) z jeho tvorivej dielne:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Radim-Polasek-Atari-pcbc2b4s.aspx

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

1. 12. 2018 14:35:05 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: