10_2022 Blog, Notes.

By Administrator at októbra 01, 2022 09:37
Filed Under: Blog

01.10.2022

Cirkus v parlamente pokračuje, celé leto a aj teraz sa to stále točí okolo jednej osoby, fakt nie je nič dôležitejšieho na riešenie ? To že je to prípad pre docenta Chocholouška je jednoznačné.

___________________________________________________________

02.10.2022

Začína obdobie rannej hmly a väčšej vlhkosti, vďaka tomu máme na sídliskách každoročne nanovo nekonečné nočné "koncerty" áut s jednoduchými zabezpečovacími systémami. Aby auto reagovalo na vlhkosť na dvernom kontakte - tak to musí byť naozaj mizerný alarm - a tých je väčšina.

___________________________________________________________

03.10.2022

Výpočet čísla Pi inou metódou:

SBC6502 - 59 - basic programs - vypočet čísla Π, iná verzia.

____________________________________________________

08.10.2022

Zaujímavá oprava - 6" monitor SONY:

"Nezvyčajná oprava" - 6" TRINITRON COLOR VIDEO MONITOR SONY PVM-6041QM

____________________________________________________

12.10.2022

Trošku menej úsmevne:

Tak si hovorím, že nášmu ministrovi financií predsa len mali dať pred časom nejaký o hodne luxusnejší flek ako má teraz, trebárs mu mohli vymyslieť ministerstvo pre boj s krokodílmi. Dostal by povedzme 2 až 4 miliardy euro na tento boj, nebudeme predsa trochárčiť keď ide o ľudí, nie ? Na konci volebného obdobia by potom bez väčšieho úsilia mohol preukázať 100%-ú úspešnosť svojho programu - na Slovensku nie sú krokodíly, to by sa nedalo nikým spochybniť (teda mimo ZOO) a to ani opozíciou. A za ten úspech by mu mohli následne poriadne zvýšiť dotácie ...

___________________________________________________________

13.10.2022

Ako sa stať za rok milionárom ?

Jednoducho, stačí si denne bokom odkladať 2739.73 Euro ...

___________________________________________________________

16.10.2022

Hovorí Vám niečo výraz polynóm ?

SBC6502 - 60 - basic programs - výpočet - polynóm.

____________________________________________________

20.10.2022

Ben Smith, majiteľ spoločnosti Bravo Sierra Computers zomrel. No, takéto smutné správy nikdy nepotešia. R.I.P. !

___________________________________________________________

25.10.2022

Pretože sa za pár dní chystám na zásadné rozhodnutie (presnejšie povedané, už som dávnejšie rozhodnutý) tak som si povedal že sa teraz ešte raz pozriem na programové vybavenie pre programátor PROM 74188 a ... našiel som tam programovú chybu:


V programových verziách rady 1.07 až 1.09, 1.09p bola chyba, ktorá spôsobovala, že po naprogramovaní pamäte sa automaticky priamo spúšťalo druhé kolo programovania s dlhším PGM pulzom - síce tento stav nespôsobuje poškodenie správneho obsahu už napálenej PROM, ale nebolo to určite to čo sa od programu očakávalo. Chyba je opravená, už sú na webe umiestnené opravené programy týchto verzií a teda uvedený jav je tam už odstránený. Uvedený jav nastal po vypadnutí jediného riadku z programu - moja chyba, ospravedlňujem sa. Tak isto je to už opravené aj v súhrne všetkých programových verzií.


No, malo to byť z mojej strany iba také oddychové cvičenie, napriek všetkému som rád že som chybu odhalil - a opravil.

SBC6502 - 56 - PROM 74188 - last, best program v.1.09 lite, 1.09patch.

____________________________________________________

28.10.2022

Konečne sú na úvodnej stránke živé odkazy aj na archívy:

Directory Atari  a  Directory SBC news

trvalo mi to dlho, naozaj dlho, nachystané som to mal už dávno, ale pretože potom prišiel covid a s oživením som sa potom príliš neponáhľal. Takže teraz dúfam že aj tieto často blogu budú odteraz prehľadnejšie.

 

___________________________________________________________

30.10.2022

Mám narodeniny,
- /je to už celkom slušné číslo, radšej to ďalej nerozoberám/ - preto dnešný deň považujem za celkom vhodný na oznam že som sa rozhodol úplne utlmiť moje aktivity na webe, rozmýšľal som nad tým už dlhšiu dobu. Nie je to tým že by nebolo o čom písať, podkladov mám stále viac ako dosť, ale už sa u mňa prejavuje pisateľská únava, chýba mi chuť, čas - a hlavne motivácia. Nakoniec - nie je ťažké si predstaviť že ak by som len písal (bez ďalších podrobností) a uverejňoval iba fotografie toho čo robím (dosť zvyčajný postup súdiac podľa mnohých dostupných webov) tak by som asi tých vecí urobil podstatne viac pretože by som "nezabíjal" čas podrobným popisom a zverejňovaním schémat - lenže to by som potom nebol ja. Pocítil som to aj pred pár dňami pri možnosti kúpiť veľmi výhodne celú zostavu Atari, jednoducho som to len zaregistroval a nejako som nemal žiaden "ťah na bránku" a nechal som to len tak a nebežal som pre to, jasná známka pre stopku. Potiahnem do konca ešte niektoré moje projekty a niektoré tu možno časom ešte aj zverejním /zdôrazňujem - možno/, je to teraz 12 rokov a 8 mesiacov čo som sa myslím celkom slušne venoval tomuto projektu /vyšlo tu skoro 1000 článkov, zaberá to pri zálohovaní približne 2.75GB dát/ a mám pocit že to už viac-menej stačí, prenechám to už na podstatne mladších nasledovníkov, mám aj iné životné priority. A zase tých čo sa radi v niečom vŕtajú rapídne ubúda, prehľad o návštevách mám - ale do hardvéru sa dnes hrnie naozaj málokto, pozrite sa okolo seba koľko ľudí dnes vie zobrať do ruky pájkovačku (teda aj niečo s ňou robiť), proste už je taká doba. Napriek tomu dúfam že za tú dobu moje stránky niekomu pri opravách pomohli.
Chcem sa poďakovať trvalým  čitateľom tohoto webu a aj tým niekoľkým málo aktívnym prispievateľom za priazeň a dúfam že odteraz na iných webových stránkach nájdete to čo som ja tu už uverejniť nestihol /a že je toho hodne .../.
S pozdravom, Igi.

P.S.: už len dodám že následne po pár dňoch natrvalo uzatvorím komentáre.

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

1. 10. 2022 9:41:50 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

31. 10. 2022 14:31:03 #

Goldy

V prvom rade všetko najlepšie a najmä veľa zdravia.

No a v druhom rade chcem poďakovať za fakt kusisko roboty. Tvoj štýl a cit pre detaily sa už tak často nevidí a sú pre mňa inšpirujúce. U mnohých funguje len prístup "však to funguje, načo to lepšovať.....".  

Úprimne Ti prajem, nech už sa plánuješ venovať čomukoľvek, nech ti to prináša aspoň takú radosť ako doposiaľ "šrófikovanie" a písanie o ňom.

Goldy

Goldy Slovakia |

31. 10. 2022 18:27:03 #

Admin

Marián - ďakujem!

Admin Slovakia |

2. 11. 2022 12:58:18 #

Radim

Sice me to mrzi, protoze jsem se vzdycky tesil na nove clanky, ale na druhou stranu to chapu. Kdyz neni chut ani motivace, je lepsi si dat pauzu byt by mela byt i hodne dlouha a cas ukaze. V kazdem pripade dekuju za vse, co jsi zverejnil, daji se tady najit naprosto unikatni informace... --Radim

Radim Czech Republic |

2. 11. 2022 15:05:11 #

Admin

Radime, potešilo ...

Admin Slovakia |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: