12_2010 Blog, Notes.

By Administrator at decembra 28, 2010 01:09
Filed Under: Blog

Non_ATARI

13.12.2010


Blížia sa Vianoce, moja chuť písať o poznanie klesla - mám aj iné starosti. Ťažko sa to vysvetľuje, ale ak človeka hnevá zdravie a do toho príde aj prerábka bytu - je jasné že niečo prestávam stíhať a niečo si to odnesie. Teraz si to odniesol blog, dúfam že v nasledujúcich týždňoch sa to zase dostane do správnych "obrátok". Prerábam aj miesto na moje pokusy s Atari a tak momentálne nemám k dispozícii ani "dielničku".

Jeden záber časti z pôvodného stola:



Takže všetkým želám chuť do života (aj sebe) a aby ste si vedeli nájsť čas aj na nášho koníčka - Igi.

________________________________________________________________________________

 

Tak dnes trošku menej vážne, chcete mať svoje meno na MARSE ? Maličkosť, riaďte sa pokynmi. (Teraz to už nie je aktuálne, pôvodný článok bol napísaný 22.12.2010)

Už len tradičná kampaň NASA pri príležitosti budúceho štartu novej misie k MARSu. Spoločne s vozítkom Curiosity ste mohli poslať na MARS aj svoje meno alebo meno niektorého priateľa, priateľky.

Stačilo otvoriť stránku NASA a napísať svoje krstné meno (First Name), priezvisko (Last Name), vybrať štát a zadať PSČ. Po kliknutí na Submit systém vygeneroval pekný certifikát, potvrdzujúci vašu účasť na misii. Vaše meno potom bolo spoločne s menami ďalších pozemšťanov nahraté na čip, ktorý je nainštalovaný na palube Curiosity a vydal sa už na cestu k Marsu.

Dodatok 21.11.2011:

Vzhľadom na to, že Curiosity je už na odpaľovacej rampe (štart okolo 25.11.2011) túto príležitosť ste už zmeškali ...

_____________________________________________________

Certifikát vyzerá nasledovne (zmenšený):


 

Keď už nie osobne, tak aspoň takto ...

________________________________________________________________________________

29.11.2011

Tak štart bol 26.11.2011 a čakám ako to dopadne, ešte pár mesiacov a uvidíme výsledok ...

Foto: NASA

_______________________________________________________________________________

Ak niekoho zaujímajú aj podrobnosti, ponúkam link na podrobný popis Curiosity na českých stránkach (link):

http://spaceprobes.kosmo.cz/index.php?cid=50

_______________________________________________________________________________

Burza 18.12.2010 - mini spravodaj.

Tak sme mali túto sobotu poslednú elektroburzu v Bratislave na Vajnorskej 21 v tomto roku.

Ľudí bolo pomenej (bol som tam v čase medzi 8.30 až 9.15)  bolo to dané tým, že z piatka na sobotu a v sobotu ráno v Bratislave výdatne snežilo a tak aj skalní poväčšine prišli, ale nehodlali do tej haldy snehu ťahať svoje veci - dá sa to pochopiť že nie každý v tom psom počasí chce niečo nosiť na burzu.

Ako vždy pár kvalitných spínaných zdrojov v rozličných krabičkách, raritou bol 15" LCD ACER za 5.- Eu - pri ňom tabuľka niekedy ide, niekedy nejde ... Proste túto sobotu to bolo také voľnejšie, aj svetelektro.com mal svoj vlastný stôl a kraľoval tam daqq. Nateraz sa mi zdalo že je všetko ako minule, nejako som nenašiel niečo čo by ma teraz až tak nejako mimoriadne zaujalo.

Pretože som sa v sobotu ponáhľal mimo Bratislavy ale mal som dohodnuté dve stretnutia na burze a nechcel som to zrušiť, tak som sa to snažil rýchlo vybaviť a hajdy mimo mesto.

Kontakty som na burze vybavil a vyrazil som do výdatného sneženia ... cesta mi nakoniec trvala 2x dlhšie ako obyčajne ale na miesto som dorazil v poriadku - ale poriadne uťahaný.

Nejaký ďalší komentár k tejto burze už nemám.

 

________________________________________________________________________________

28.12.2010

Čo dodať ? Zase rok za nami.

Všetkým veľa chuti do života a radosť z koníčkov ktoré vás bavia.

A propó, nech sa vidíme aj na budúci rok !



_______________________________________________________________________________

Asi nebude na škodu urobiť nejaké zhodnotenie - pred 3/4 rokom som začal písať tento blog - tak nejako aby som pre môj koníček nechal nejakú tú stopu na Internete s nádejou, že prinesiem aspoň pár ľudom niečo čo o nejakých veciach v technike doteraz nevedeli a teda že moje stránky budú drobným prínosom. Od 26.augusta si sledujem prístupy a tak som zistil že za tú dobu (26.august  2010 - 28.december 2010) sem zavítali ľudia zo 64 štátov, tak to som prekvapený - jednoducho zdá sa že ataristi sú všade - a samozrejme nielen ataristi.

Času je málo a starostí veľa a tak momentálne si vyberám "oddychový čas" a po Novom roku sa to dúfam zlepší.

_______________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:51 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: