12_2021 Blog, Notes.

By Administrator at decembra 01, 2021 07:00
Filed Under: Blog

01.12.2021

A máme tu december. Lockdown sa odkladal, pretože politici nechcú prísť o dôveru. Všade okolo robili opatrenia a naši politici si medzitým nenašli čas vôbec začať o probléme rokovať. Fakt že dôveru už dávno stratili akosi v tom svojom vzájomom a nekonečnom hádaní im unikol. Hlavný (nepoučiteľný) deštruktor sa utešene usmieva a tliacha svoje nezmysly o dokonalom bývalom ministrovi zdravotníctva - dôležité u neho hlavne bolo to že nemal vlastný názor - to si IM cení najviac. V poslednom čas silnie názor že táto vláda čaká na zázrak. Kdože je i v dnešnej tak závislý na zázrakoch  namiesto poriadnej roboty? Žeby ich konečne naštartoval kopanec od prezidentky ? Školy sa zatvárajú - ale na príkaz hygienikov, vláda si radšej umýva ruky a nechá to na miestnu správu a hygienikov.

__________

Včera som začal chystať nový materiál (príloha ZAKu Praha). Dnes ráno som v polovici roboty zistil že spracovávam podklady kde materiál nie je patrične upravený (potrebné stmavenie) pre dobrú čitateľnosť. Takže zase všetko odznova ... Potešilo to, občas sa zadarí - akurát aby to nebolo takto trvale.

__________

Dnes (prvého) večer, materiál predsa len dokončený ...

Ďaší naskenovaný materiál z mojej knižnice - popis Atari Turbo Basic:

Igiho knižnica 40 - ZAK Praha 1989 - príloha XIII. TURBO BASIC.

____________________________________________________

03.12.2021

Pár slov o skeneri:

Igiho knižnica - poznámky4.

____________________________________________________

09.12.2021

Dnes ráno - pekne snežilo, viezol som manželku do práce. Pri návrate domov predo mnou Audina, značka SC xxxxx, 8x zatočil  - smerovka ani raz, radšej som si držal odstup. Krásna kópia stavu v parlamente, kopírované na ulicu = blci medzi nami, blbci na cestách ... bude to zase pekný deň.

__________

Pri tejto príležitosti som si spomenul na jednu príhodu z vojny. Dnes máme popieračov covidu, vtedy to bol náš náčelník ktorý sa nechcel zmieriť s existenciou Ohmovho zákonu. Na mašinu s príkonom 100kW (3 fázy 400Hz) dal 250m dlhý kábel (spolu 3 predlžovačky) na konci postavil elektrocentrálu a nechápal prečo dostáva na konci nízke napätie. Meral ohmetrom (naprázdno) - a všetko predsa sedelo ako má ! = problém sme teda museli vyrobiť my, vojaci. Takže nám urobil prednášku vojenským štýlom: "Vy ... !" , zbytok som radšej vybodkoval. Síce nám všetkým ostatným okolo bolo jasné kde je problém (stačilo ísť na jednu krátku 25m predlžovačku a všetko fungovalo), ale náš "vedátor" naše rady neprekúsol. Ako sa hovorí ak nejde Mohamed k hore, musí hora ísť k Mohamedovi - teda aspoň v tomto poradí to platilo vtedy na tom mieste.

Snažili sme sa mu to vysvetliť, ale zelená hlava je zelená hlava. Nakoniec - bolo vcelku nebezpečné priznať že viete o danej veci viac ako ON (podporučík), mohol Vás využiť aby ste dostali niektoré veci na starosti ktorým ON nerozumel, ale chápal to ako veliteľské delenie právomoci. Tak sme ho radšej nechali aby na to samé čo sme všetci dávno vedeli prišiel 2 dni po nás. Potom nám urobil prednášku o tom ako vedel že to nebude fungovať a teda prisunul centrálu k spotrebiču. Bingo !

Bože, to bola fakt hlava ... 

____________________________________________________

17.12.2021

Pár slov na použité ntb pri tvorbe tohoto blogu:

Moje ntb na ktorých píšem blog.

____________________________________________________

19.12.2021

Ďalší Atari spravodaj:

Igiho knižnica 41 - ZAK Praha 1989_01.

____________________________________________________

22.12.2021

USB↔RS232 prevodník pre Win10:

SBC6502 - 53 - New - converter FTDI USB↔RS232.


___________________________________________________________

23.12.2021

Jeden na dnes:

Vážený pane inženýre, vracíme Vám k přepracování Vaše daňové přiznání.


V kolonce „Vyživované osoby“ nemůžete uvádět:
- vláda, parlament, státní a městští úředníci a půl milionu nepřizpůsobivých občanů.

_________________________________________________________

24.12.2021

Všetkým čitateľom blogu želám príjemné pohodové prežitie Vianoc, čo najmenej Covid-u vo Vašej blízkosti a PF ŠNR 2022 ...

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

10. 12. 2021 8:28:11 #

Pavel

Vážení páni kolegovia!
Smerovky neexistujú už nejakú dobu.
Je tomu možno už dvadsať rokov, keď pán Lasica uverejnil text, ktorého obsahom bolo prekvapenie nad faktom, že mu nikto neoznámil, že smerovky sa už nepoužívajú. Možno, že autá aj zlacnejú - nebudú sa do áut ani montovať.
Situácia zodpovedá dnešnej dobe. Polícia, NAKA, Verejná bezpečnosť, či ako sa tá dnešná ŠtB nazýva, vrátane kadejakých takzvaných ministrov, sa zaujíma o všeličo iné, než o to, o čo by sa mala. Bez kočkovania ani na krok! Ešteže tie naše stroje sú bez vírusov a nedajú sa špehovať.
Zdraví Vás Pavel

Pavel Slovakia |

10. 12. 2021 15:05:43 #

Admin

Samozrejme o probléme s nedávaním smeroviek viem už dávno, ale včera husto snežilo a ísť za tým "vrtákom" nebolo nič príjemné pretože sa nedalo predvídať kedy sebou strelí na niektorú stranu ... proste páčky treba šetriť za každú cenu.

Admin Slovakia |

1. 1. 2022 9:58:44 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: