ATARI PUNK CONSOLE.

By Administrator at februára 05, 2013 19:22
Filed Under: Atari

Kam to zaradiť ?

Medzi 8 bity, 16 bity ?

Nepatrí to vlastne ani do jedného. 

Výstup je 1-bitový ... takže nakoniec som to predsa len "prifaklil" k malému ATARI, aj keď  je to len prídavná vec, nedá sa hovoriť ani o periférii. Nakoniec posúďte sami.

 

 

Narazil som na to úplnou náhodou a nebolo to cieľavedomo hľadané, no ale ako už býva zvykom - pri hľadaní niečoho určitého narazíte na niečo neurčité - toto je práve ten prípad - ale aj tak to uverejňujem - niečo na odľahčenie nikdy nie je na škodu Tongue out. Ani neviem kam to presne zaradiť ... Nie vždy sa jedná o život a niekedy aj takéto zariadenie sa môže na niečo niekomu hodiť a podľa schémy sa naozaj nejedná o nejaké zložité zariadenie - ale medzi nami - POKEY to nie je ... Pre menej znalých - čip je NE556, je to dvojitá 555-ka v jednom púzdre..

 

Hurá do stavby ! Za tých pár centov toľko kakofónie - no neurobte si to !

 

Schéma:


Pre tých ktorých to zaujíma trošku viac a chceli by si to postaviť - uvádzam link na pôvodnú stránku:

http://compiler.kaustic.net/machines/apc.html

 

 

Kto si to chce pozrieť v praxi je tu pre neho odkaz na video, kde je to podrobnejšie, je tam aj ukážka stavby zariadenia na kruhovú doštičku plošných spojov, potom už môžete sami počuť zvuk ATARI PUNK CONSOLE a vychutnať si to tak ako na videu autor - podľa toho ako sa pri tom tvári je vidieť, že sa jedná o naozaj "dokonalý zážitok" Yell:

http://www.youtube.com/watch?v=Oi3dmSMpjsU&list=SPDE23FAC8A681FA46&index=5

 

Síce sa priznám že to nehodlám stavať, ale tiež nie všetko musím okúsiť, nechám tú radosť z hotového diela aj pre iných. Aby som pravdu povedal, dal by som ešte do série s obidvoma potenciometrami ochranné odpory cca 2k2, predsa len nie je celkom v poriadku pripojiť do čipu plné napätie bez akéhokoľvek obmedzenia na tie vstupy - toľko môj súkromný názor.

____________________________

11.02.2013

A táto potvorka sa dá aj kúpiť:

http://www.jameco.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_10001_10001_2158080_-1

Poznámka:

Na to čo je vovnútri je to drahé ako sviňa, proste obal predáva to nič vovnútri. Kšeft je kšeft.

____________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:43 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: