ATARI big power supply 5V/4.5A max

By Administrator at septembra 09, 2010 22:30
Filed Under: Atari

Pretože padla otázka aj na ešte výkonnejší klasický zdroj tak prikladám schému, osobne síce neviem čo to má "poháňať", ale do odberu cez 4A to ide určite. Treba použiť poriadny chladič ! (rozmer aspoň 10x20cm) Diódy je najlepšie použiť  v zapojení ako výkonový mostík, pretože zase ich vieme na niečo uchytiť a tak isto ich treba poriadne chladiť !

 

 

Analogicky, ak potrebujeme menší výkon uberieme jeden alebo dva integrované stabilizátory a podľa toho sa dostaneme na potrebnú hranicu prúdu pri napätí 5V. Toto zapojenie je určené pre tých, ktorí majú doma viacero 5V stabilizátorov v šuplíku a nechce sa im kupovať drahšia jednočipová varianta výkonnejšieho zdroja..

_______________________________________________________________________________

13.10.2010 - Ešte jedna verzia klasického zdroja, ale na 5V a prúd až 5A. S iným typom (je v popise priamo v obrázku) je možné dosiahnuť až 7.5A ! Sú použité dve pomocné ochranné diódy.

Tento zdroj potrebuje najprv pomocou viacotáčkového trimra nastaviť výstupné napätie na 5V - až potom pripojte počítač !!!

 


Toto je už naozaj brutálny klasický zdroj, preto už na väčšie hodnoty odberu to podľa mňa nedáva zmysel - ak potrebujete väčší prúd choďte cestou spínaného zdroja !

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:54:52 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: