Atari RAMROM tester.

By Administrator at júna 09, 2016 20:00
Filed Under: Atari

 

Neviem či ste niekedy čakali takýto široký rozsah záberu zariadení od firmy Atari, ale zjavne sa ešte skrývajú v niektorých časopisoch niektoré doteraz neobjavené zákutia, kde sa nachádzajú takéto rozličné poklady - ATARI RAMROM TESTER. Viac údajov na danú tému som síce nezískal (ale hodne sa dá z dostupného vyčítať, zase na druhú stranu - je tu foto, popis, manuál - nebude to so mnou také zlé, nie ?) proste stojí za to si toto zariadenie pár obrázkami a pár riadkami pripomenúť. Nakoniec aj schéma je dostupná s viac ako dostatočným popisom. Nechal som celé stránky, pritom sú tam popísané aj iné projekty, ale tie dnes jednoducho odignorujeme.

Ešte musím upozorniť na to, že to nie je tester pre Atari 2600 a ani pre radu 8bit Atari počítačov - je to určené pre videohry a arkádové automaty.

 

Rok uverejnenia je 1978 (tssssssss ...) , takže možnosti testovania odopovedajú vtedajšej súčiastkovej základni. Teda väčšie RAM a ROM sa na tom nedali testovať.


Dnes to asi už nikto stavať nebude, ale ani to nie je cieľom článku, skôr ide ako vždy o pochopenie čo a ako sa vtedy robilo. Proste pre nás "starých vrtákov" ako stvorené na čítanie. A zase sa niečomu aj po tých rokoch dá priučiť.


 

 

No a nasledujú vlastné pdf súbory:

atari ramrom note.pdf (213,84 kb)

MemTester.pdf (3,17 mb)

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:42 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: