Atari Speedy 1050 - part 06. Mini Speedy 1050.

By Administrator at júna 13, 2017 12:00
Filed Under: Atari

Atari Mini SPEEDY 1050 - 2


 

 

Pred pár dňami som objavil na fóre atariage.com zapojenie plošného spoja pre rozšírenie Mini Speedy 1050 pre disketovú jednotku Atari 1050. Príma, zase je o tom pár vecí naviac k dispozícii. Rozhodol som sa že to urobím na samostatný článok, pretože sem by som chcel postupne o Mini Speedy 1050 doplniť ešte dodatočné údaje ku ktorým sa dopracujem a teda aby to malo v seriáli takú nejakú vzájomnú postupnosť a previazanosť. Potvrdila sa moja hypotéza o tom, že R/W signál pre RAM sa získava pomocou ½ obvodu 74LS139 a teda nie je potrebné použiť aj čip 74LS00.

(Stačí mrknúť na plošný spoj.) Laughing

 

Takže poďme na foto plošného spoja, zase len v nemom úžase pozerám že tam nie je žiadne vyhradené miesto pre filtračné kondenzátory ku každému čipu. Hmmm, toto je úplne iná škola než akú som absolvoval ja ... ale zjavne to fičí aj tak. Zlatá rada nízkopríkonových čipov, inak by to bola paseka ako hrom !


 

source: http://www.mega-hz.de/ATARI/ATARI%208Bit/Hardware/Speedy1050/Mini%20Speedy/mini-speedy.htm

 

Poznámka:

Na uvedenom odkaze sa nachádza aj binárka Eprom pamäte - je zhodná s binárkou u mňa uvedenou v 5.dieli, takže je na vás odkiaľ si súbor stiahnete.

 


V nasledujúcej časti už pôjdem na zjednodušenú verziu Speedy 1050 - tiež bez indikácie, ale zato je to krpatá došička - a zo schémou.

____________________________________________________________

Návrat do hlavného menu popisu Atari Speedy 1050:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Atari-Speedy-1050-part-0.aspx

______________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:51:56 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: