Atari cartridge - 06. 16kB cartridge (2x 2764 Eprom.)

By Administrator at novembra 01, 2015 07:01
Filed Under: Atari

 

A konečne sme u cartridge, ktorá využíva celý pridelený priestor 16kB. A rieši to pomocou 2 kusov pamätí Eprom typu 2764, čo je 8kB typ. Je to elegantné riešenie, už stačí len pridať 2 kondenzátory a je hotovo. Síce to tu už nekreslím, ale zase ak zapojíme do cesty vypínač (zase len odpojíme +5V napájanie), cartridge môže zostať založený a je proste vypnutý a netreba ho ustavične zakladať a vyberať. Za tú cenu ten prepínač rozhodne stojí. Kto to z predchádzajúcich častí pochopil - fajn, ostatným niet pomoci. Z dnešného hľadiska tých 16kB nie je veľa, ale v tej dobe 2764 Eprom pamäte boli štandartom a tak je to riešenie zodpovedajúce dobe vzniku. Bohužiaľ sa mi zapotrošili súbory (krachol mi starý notebook) a že som ich mal hodne, takže je to dnes bez súborov na napálenie. Proste dnes je to technické riešenie, súbory (teda obsahy hľadajte inde). Ak nejaké súbory máte, pošlite, uverejním !

 

 

Samozrejme sa to dá riešiť aj inak, je možné použiť iba jednu pamäť typu 27128 čo je 16kB Eprom, ale o tom zase inokedy - najlepšie v ďalšom pokračovaní miniseriálu o Atari cartridge.

____________________________________________________________

Návrat do hlavného menu popisu Atari cartridge:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Atari-cartridge-00-Obsah-Contents.aspx

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:51:22 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: