Časovač 555, jeden dotyk - jeden pulz. Timer 555, one touch - one pulse.

By Administrator at mája 21, 2015 17:00
Filed Under: Non-Atari

Firma MAX vyrába čip ktorý funguje ako tlačítko - po stlačení dá na výstupe jeden pulz - ale ruku na srdce, že by to bolo rýchlo dostupné ak to potrebujem - to mi teda nehrozí. Spomenul som si na čip 555 ktorý je fakt asi nesmrteľný, ten to tiež v pohode dokáže, síce má ďalšie potrebné bižu okolo seba,ale funguje to.


Takže teraz nasleduje funkčné animované demo:

 

 

Timer 555 síce v tomto zapojení funguje aj bez kondenzátoru 10nF ktorý je pripojený na pin 5, ale šetriť za každú cenu netreba. Dĺžka pulzu v danom zapojení je cca 4 milisekundy - mne to vyhovuje, kto potrebuje inú hodnotu nech hľadá 555 calculator v zapojení monostable. Zapojenie je stabilné a robí to čo od neho očakávam.


 

Verzia B používa na vstupe pomocný filter, takže je o niečo odolnejšie proti rušeniu na vstupe, takže je na Vás čo použijete, ako vravím fungujú obidve zapojenia. Celé je to natoľko jednoduché, že tu nevznikajú žiadne problémy.


__________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:23 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: