DC/DC step up modul in Atari 8bit.

By Administrator at februára 19, 2019 08:22
Filed Under: Atari

 

Nebýva to príliš časté aby sa ozval niekto z Litvy - (Levas) ale stalo sa. Jedná sa o naozaj peknú konverziu napájania - DC/DC menič priamo vovnútri počítača (obrázok prevzatý z jeho stránky). Ja sem už len dám spomínaný obrázok a Vy si to celé môžete prečítať na jeho domovskej stránke:


http://www.vabolis.lt/2019/01/05/atari-800xl-ir-kitu-maitinimo-optimizavimas/


Drobná poznámka:

Jedná sa o počítač Atari 800XL, z počítača je vybratý modulátor a DC/DC menič je umiestnený na jeho miesto. Elegantné. Pôvodný otvor pre TV výstup je použitý ako vstupný pre konektor zdroja, ktorý môže dodávať napätie do 40V do vtsupu DC/DC meniča. Vonkajšia úprava na počítači teda nie je potrebná, za to palec nahor. Jediná vec ktorá nie je spomenutá je to, že ak je výstup DC/DC meniča pripojený trvale priamo na pôvodný 5V konektor nie je už možné napájať takto upravený počítač 5V zdrojom - bilo by sa to. Takže na toto treba myslieť - trebárs nejakým spôsobom zaslepiť pôvodný 5V napájací konektor. Pri takejto prerábke nie je ani o čom veľa písať, skôr je jedná o to všetko okolo toho. Určite za zmienku stojí aj to že dosku plošného spoja zdroja urobil autor sám. Inak je to čiste prevedená úprava a autor si dal robotu aby to dobre vyzeralo - a vyzerá. Paráda.

Takéto prevedenie určite môže byť inšpiráciou aj pre iných majiteľov Atari.

(Levas písal priamo do 11.dielu o zdrojoch pre malé Atari.)

_____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

22. 2. 2019 22:28:07 #

trackback

02_2019 Blog, Notes.

02_2019 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: