Igiho knižnica 20 - ZAK Praha 1988_02.

By Administrator at mája 07, 2019 07:00
Filed Under: Atari

ZAK Praha rok 1988 číslo 02 - pokračujem druhým číslom, ktoré teraz oslavuje už viac ako 31 rokov od svojho vydania, letí to. Tieto spravodaje (rátam medzi ne aj tie z Olomouca) patrili medzi tie najzaujímavejšie ktoré boli dostupné vo vtedajšej republike, hlad po informáciách k našemu počítaču bol vtedy naozaj obrovský.

 

Obsah:

Pre začiatočníkov - usporiadanie sektorov na disku operačného systému DOS 2.5, ktorý Basic si vybrať ?

Otázky a odpovede: Dajú sa v rámci Basicu zobraziť znaky znakovej sady aj v iných grafických módoch ako v  textovom režime 0-2 ? 

Tipy & triky:  Reálny čas na Atari XL/XE, nepopísané inštrukcie, ohlas na "ukladanie obrázkov".

Užívateľské programy: Atari Startexter (cz verzia), Minsy, Dito - popisy, 

Kútik techniky: Rozšírenia RAM na 256Kb Atari 800XL, doplnok k rozhraniu pre magnetofón k Atari, zásuvný modul (cartridge) TURBO, Interfacing Atari, doska SUPER TURBO, systémový RESET.

Technické novinky: Minigraf pre Atari, disketová jednotka Atari XF551, čo sme si nestačili povedať o systéme TURBO 2000.

 

 


ZAK Praha 1988_02.pdf (8,24 mb)

Príjemné čítanie.

_____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

7. 5. 2019 7:02:20 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: