Igiho knižnica - poznámky3.

By Administrator at októbra 15, 2021 08:58
Filed Under: Atari

Rozhodol som sa po dlhšom pokračovať v uverejňovaní toho čo mám vo svojej knižnici. Ako som už avizoval Olomoucké spravodaje tu nebudú, čísla čo som vlastnil som poslal ako poďakovanie dex-ovi za zápožičku jeho zdrojov Atari spravodajov. Síce som to už raz spomenul, ale ako sa hovorí - opakovanie je matkou múdrosti, takže kto tie Olomoucké spravodaje chce (sú kvalitné), pripomínam link kde sú dostupné:


Spravodaje atari-klub-olomouc

 

Do mojej zbierky pribudli fyzicky ďalšie 2 materiály, síce som ich už pred časom uverejnil, ale toto sú priamo originály v písomnej podobe, tieto kúsky si v mojej zbierke cením:

 

 

Po zbežnej kontrole domácich zdrojov knižnice musím zase skonštatovať známy fakt že niektoré čísla spravodajov naďalej pokračujú v zažltnutí stránok a čitateľnosť a teda ich degradácia sa významným spôsobom naďalej zvyšuje. Rozhodujúcim faktorom je použitie nekvalitného papieru pri výrobe niektorých spravodajov. Jasné, cena vtedy bola dôležitá, ale aby po 33 rokoch nastala tak silná degradácia podkladového materálu ... fakt "kvalitný" papier.

 

Dnes som dostal veľmi zaujímavý mail, ak to vyjde tak bude jeden spravodaj spracovaný na naozaj najvyššej úrovni, síce už bol uverejnený ale bolo by výborné ho mať k dispozícii v najvyššej kvalite. (Už sa na tom pracuje.)

Doplnok o 11.00:

Zmena je prevedená a tak ZAK Praha príloha VII z roku 1988 prerušenie pri vertikálnom zatemnení je dostupná v novej kvalite:

 

Igiho knižnica 34 - ZAK Praha 1988 - príloha VII. Prerušenie pri vertikálnom zatemnení.

Paráda !!!

 

Sadám si znova ku skeneru a začínam ďalší kolotoč skenovania, úprav a finišovania výsledku do pdf súborov.

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

15. 10. 2021 9:24:04 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: