JOY-2-PIC ICSP PIC programmer for your Atari​.

By Administrator at augusta 27, 2018 12:28
Filed Under: Atari

Síce za totálnu novinku sa to nedá považovať pretože to bolo vymyslené už v roku 2015 ale nemám pocit že sa o tomto zariadení priveľa vie. Je to programátor PIC mikroprocesorov ktorý funguje cez prvý jostickový port na malom Atari - využíva štandartné ICSP rozhranie. Pekná vecička, takéto niečo nie je celkom obvyklé aby bolo k dispozícii na 8bit počítači.

 

     
Všetky potrebné podklady (schéma, software, gerber data, zoznam všetkých podporovaných PIC procesorov a teda naozaj aj podrobný popis) sú k dispozícii priamo na tejto stránke:

https://ataribits.weebly.com/joy2pic.html

 

JOY2PIC je pravdepodobne prvý A8 - programátor pre mikroprocesor, a pravdepodobný tiež prvý ktorý na ovládanie používa štandartný joystickový port. Hardvér je mimoriadne jednoduchý - hlavne sa skladá z jednoduchého meniča napätia. A z pätičky s nulovou prítlačnou silou -nakoniec sami to vidíte na obrázku.

 

Takže ak niekoho začnú svrbieť prsty a bude chcieť programovať čipy aj na malom Atari - tak ten sa konečne môže začať realizovať. Naprogramovanie 2kB obsahu pre PIC trvá cca 15 sekúnd.

 

Pretože tento autor je viac ako aktívny - pozrite si na jeho stránkach všetky jeho projekty - stoja za to !:

https://ataribits.weebly.com/

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

27. 8. 2018 12:35:28 #

trackback

07-08_2018 Blog, Notes.

07-08_2018 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: