LED Scope - (mini oscilloscope) - 4.

By Administrator at marca 23, 2015 17:45
Filed Under: Non-Atari

No a je to tu:


 

Projekt 10 x14 LED osciloskopu s hodne podrobným návodom - ľahko sa dá prerobiť na výsledných  10x16 LED - ak použijete normálne LED (tak som si to postavil ja - pred 20 rokmi ...) používajú sa displeje 5x7 bodov LED v počte 4 kusov. Potom ten displej môže byť celkom malý a teda môže byť malý aj výsledný rozmer zariadenia.


- funguje ako osciloskop

 

- funguje aj ako Ohmmeter

 

- funguje aj ako voltmeter

 

Naskenoval som to, len je nízka kvalita, 28 rokov starý časopis je už hóoodne zažltnutý - tak ako naše staré modré Amáro a s tým sa nedá nič robiť. Našťastie je to aj tak veľmi dobre čitateľné.

 

 

Nasleduje celkový popis tu spomínaného zariadenia - je to kompletný článok o stavbe:

ETI_LED_SCOPE.pdf (1,21 mb)

 

Nasleduje zmenšená schéma, ale je čitateľná, pre tých ktorí na to dobre nevidia je na konci článku priložená schéma vo väčšom rozlíšení:


 

Schéma vo vyššom rozlíšení:

LED_SCOPE_CIRCUIT.JPG (140,04 kb

____________________________________________________

Týmto by som popis LED osciloskopov uzavrel a je na Vás čo si chcete postaviť (alebo nepostaviť). Mňa to pred rokmi bavilo, bola to síce "prplačka" zapojiť tých 160 LEDiek, ale prečo nie ? "Behalo" to na prvé zapojenie, síce som použil napájanie z mini trafáku a použil som 2x 12V (7812, 7912) napájanie, teda nepotreboval som menič na -9V. Proste úpravám sa medze nekladú. Výsledok bol dobrý.

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:18 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: