LiteDOS 2.05 - novinka roku 2019. Lite DOS 2.06.

By Administrator at júla 13, 2019 08:52
Filed Under: Atari

Obrázok prevzatý z: www.mr-atari.com

 

Softvérová novinka, mini DOS, je kompatibilný s DOS 2.5. Naozaj zaujímavá vec, výborná pri použití Turbo Basicu pretože je k dispozícii podstatne viac miesta (až o celých 8kByte RAM) - a to sa hodí vždy. Mini je mini a teda niektoré veci sú riešené trošku inak ale nevidím najmenší problém prečo by nešlo na to si zvyknúť. V linku je odkaz na download Lite DOSu a tak isto je tam popísaný aj návod na použitie spolu s popisom pomocných obslužných programov. Tak isto je tam upravený Turbo Basic spolu s jeho pomocnými programami (+ kompilátor + library) pre použitie s týmto DOSom. Samozrejme - použitie nie je obmedzené iba na Turbo Basic, nakoniec je to celé v popise podrobne popísané, je tam napríklad aj Tiny terminál, Lite driver pre Atari 850.

 

Nuž - kto má dovolenku a má čas, pozrite si to, neoľutujete! Tu je popis, download Lite DOSu a všetko čo k nemu na používanie potrebujete vedieť:

http://www.mr-atari.com/Mr.Atari/LiteDOS/


Záverom len môžem skonštatovať - takáto novinka počas uhorkovej sezóny naozaj poteší !

__________________________________________________________

15.07.2019

Od dnešného dňa je tam ešte novšia verzia Lite DOS 2.06.

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

14. 7. 2019 12:59:16 #

trackback

07-08_2019 Blog, Notes.

07-08_2019 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: