MC34063A design tool, kondenzator software, rezistor software.

By Administrator at júla 14, 2014 05:02
Filed Under: Non-Atari

Dnes to bude zopár pomôcok na uľahčenie práce:


MC34063 - hodne šikovný šváb na všeličo. Má síce len 8 nožičiek, ale zjavne na to čo sľubuje s prehľadom stačí. Datasheet je vec jedna, ale riešiť konkrétne zapojenie je vec druhá - kalkulátor k tomuto čipu Vám pomôže pri návrhu potrebného zapojenia.

 

 

Ale hlavne sa hodí na výrobu step-down a step-up DC meničov. Na uvedenom odkaze je veľmi šikovná kalkulačka, ktorá vypočíta podľa zadaných parametrov hodnoty súčiastok a následne po prepočítaní aj nakreslí správnu schému - či už step-down alebo step-up meniča. Čo viac môžeme očakávať ?

Nádherná pomôcka, nasleduje link na spomínaný kalkulátor:

http://www.nomad.ee/micros/mc34063a/

________________________________________________________________________________

Software pre správne vypočítanie hodnoty kondenzátora z popisu na jeho povrchu, proste teraz sa kreslí na kapacity niečo iné než sme zvyklí a toto má odčítanie správnej hodnoty uľahčiť. Program netreba inštalovať, behá pod 32bit aj pod 64bit OS Win.

Autor programu: Vladimír Smitka.


kondenzator.exe (175,00 kb)

_____________________________________________________

Software pre určenie správnej hodnoty odporu podľa farebného kódu. Program sa tak isto neinštaluje a beží pod 32bit aj pod 64bit OS Win.

Autor programu: Marek Letošník.


Rezistor.exe (291,00 kb)

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:03 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: