Notebook Siemens AMILO Xi2550, výmena hdd, replacing hdd.

By Administrator at marca 04, 2012 22:35
Filed Under: Non-Atari

 

A zase jeden notebook - Siemens AMILO Xi2550, síce už staršieho dáta, ale zaujímavý tým, že má miesto na dva hardisky, to pred 4 rokmi zase až tak často nebolo vídať. Pri tej príležitosti sa čistil aj chladič s ventilátorom, už bolo načase.

 

Upozornenie:

Zásahy do zariadenia sú na vlastné riziko majiteľa zariadenia. Autor týchto stránok nenesie žiadnu

zodpovednosť za škody  spôsobené používaním zariadení postavených podľa tu uverejnených

schém alebo zobrazených úprav.

 


Otočíme notebook "hore nohami" a pekne vidíme nasledovné - vľavo dolu batéria, v strede dolu prvý disk, hore celá veľká jedna plastová krytka, pod ňou je prístup k druhému disku a k ventilátoru na chladenie.



Otočíme si ešte raz do polohy kedy sa mi s ním bude dobre robiť, vidím už obidva disky, systémový je ten hore, pri ventilátore je datový disk.



Tu je už vybratá batéria a aj obidva disky, jeden ide ľahko (systémový), s tým druhým je to trošičku zložitejšie.



Uvoľníme šróby čo držia disk a tak isto aj šróby čo držia malú dosku elektroniky čo je priamo zapojená na tento disk a potom opatrne pomaly disk nakloníme a vysunieme von.



Disk je už vonku, stačí ho odpojiť.



Disk je odpojený, môžeme vybrať aj ventilátor a vyčistiť chladič na ktorý fúka. Je to len pár šróbov, ale pozor, je tam ešte pomocná fólia (priamo na ventilátore, zospodu) na usmernenie prúdu vzduchu, nie je problém pri vyberaní ventilátora, skôr pri jeho spätnom nasadzovaní na pôvodné miesto.



Už vybratý ventilátor, tu je tú popisovanú fóliu pekne vidieť.



A teraz sa konečne môžem pozrieť na rebrá chladiča ... hmmm, pekný sajrajt. Pekne to očistím a začneme skladať v opačnom poradí a dávať nové disky. Samosebou som očistil aj lopatky ventilátora.



Nasleduje opačný postup a na konci je zase funkčný notebook, teraz som bol lenivý ho zapnúť, takže dnes je to bez loga na obrazovke.


 

Odmenou je tichý chod notebooku, pretože ventilátor nemusí "pretláčať" cez zanesený chladič toľko vzduchu aby uchladil celé zariadenie.

________________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:13 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: