Rambit Turbo, Tape Tangles, XF551 problems.

By Administrator at februára 25, 2014 09:00
Filed Under: Atari

Dnes to bude pár riadkov o niektorých veciach, ktoré trápili ataristov asi tak pred 20 rokmi. Čo sa zmenilo? Nuž prečítajte si pár článkov a budete mať prehľad aj Vy ... proste prierez dobou rokov 1993/94. Celé je to v anglickom jazyku.

 


Rambit Turbo bol inzerovaný na prelome rokov 1993/1994, síce nič bližšie sa z popisu nedozviete ale myslím si že inšpirácia systémom TURBO 2000 je viac ako zjavná, výber programov je ale neskutočne chudší - a príliš informácií o celom systéme nie je ani na webe. Pretože ale existoval patrí sa ho pripomenúť. Doba jeho vzniku ale už rozvoju nejaký veľký priestor nedávala. Tak si pozrite reklamnú stranu na tento systém:

RambitTurbo.pdf (246,94 kb)

 


Čo sa vtedy odporúčalo pre kazetový magnetofón aby vydržal (a fungoval):

TapeTangles.pdf (1,02 mb)

 

 

A poznámky k večnej téme - disketová jednotka ATARI XF551:

XF551_problems.pdf (126,81 kb)

_____________

Dnes tých informácií o mnohých veciach máme k dispozícii podstatne viac a je večná škoda že firma ATARI neuvoľnila v tej dobe mnohé podklady (a mala to urobiť už aj dávno predtým !) ...

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:41 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: