SDRIVE Next Generation.

By Administrator at júna 23, 2014 05:39
Filed Under: Atari

Iste máte na pamäti zariadenie SDRIVE z českých lúk a hájov - je to náhrada pôvodnej disketovej jednotky týmto zariadením. U nemeckých ataristov sa rozhodli urobiť pre SDRIVE "nasledujúcu" generáciu. Iste, má to v sebe ešte všelijaké muchy a chybičky (na rozdiel od originálneho SDRIVE, ktoré neduhmi netrpí), ale existuje to a má sa to čulo k životu. Je možné použiť dva druhy mikroprocesorov, to je trošku neobvyklé, použitie toho druhého zabezpečuje do budúcnosti slušné možnosti - nazvem to takto: kde pomaly jeden druh končí tam ten druhý iba začína ... Páči sa mi aj použitie odporového deliča, jednoducho je to spoľahlivé a nerobí to psie kusy ako obvod 74HC245 u SIO2SD.

 

Pre tých menej znalých - nechajte si vyhľadať na blogu heslo SDRIVE, dostanete sa k základným informáciám o tomto zariadení.

 

Takže zase raz hardvérová vecička, bastleri si prídu na svoje, veľkosť zariadenia minimálna, úžitok maximálny.


 

Na môj vkus tam začína byť príliš veľa LED a aj nastavovacích prvkov je viac ako dosť. Fak neviem či zrovna toto je cesta užívateľskej prívetivosti, ale nechám to na zhodnotenie niekoho iného.

 

New features:

- SDcard detection and control generally enhanced

- error detection(blinkcodes) for SDcard problems

- SDHC support

- FAT32 support

- many code optimization

- sdrive control program converted to XA

- bootloader support for updating flash and eeprom data(V1.1)

 

Schéma zapojenia:

Zdroj pôvodnej informácie a foto: abbuc.de


Stránka samotného autora projektu, kde je schéma + programové vybavenie pre obidva druhy procesorov ktoré je možné tu použiť, je tam uvedené aj nastavenie Fuse Bits:

 

http://www.kbrnet.de/projekte/sdrive-ng/index.html

(V úvode textu autor spomína aj autora pôvodného návrhu - Rastera, pekné ocenenie, zaslúži si to ..., medzi nami - aj Bob!k v tom má prsty ...)

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:51:42 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: