The Gumby Upgrade - A STEREO POKEY UPGRADE.

By Administrator at februára 08, 2020 18:50
Filed Under: Atari

Tak sa dnes pozrieme na toto stereo rozšírenie (pochádza z roku 1989) - nemá na výstupe oddeľovací zosilňovač a teda je to konštrukcia mierne odlišná od toho čo doteraz predával napr. Lotharek. Ale aj tak je dobré si pozrieť ako to robil niekto iný.

8-16-atari-newsletter-issue-10.pdf (1,76 mb)

____________________________________________________


Robert Petružela (Bob!k) & Radek Štěrba (Raster) to urobili inak - takto (ak sa nemýlim práve túto verziu predával Lotharek):

http://raster.atariportal.cz/hw/stereo/stereo.htm

 

 

Schéma v plnom rozlíšení:

STEREO POKEY - Bob!k + RASTER


Nuž a teraz už môžete porovnávať ... ale rozhodne odporúčam stavať verziu od Bob!k + RASTER, pretože je už dávno nepísaným štandartom.

__________________________________________________________

20.02.2020

Asi to sem musím dopísať, cieľom tohoto článku bolo poukázať na to že sa možno raz stretnete aj s týto zapojením v počítači ku ktorému sa dostanete a teda aby ste vedeli načo ste narazili a nemuseli bohviekde zháňať informáciu o tom čože to v tom počítači je zabudované. Podľa reakcie na článok - nie každý to v tomto smere tak pochopil.

__________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 2. 2020 18:53:59 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

9. 2. 2020 18:17:00 #

mikeako

jazda na rtvôm koni

mikeako United Kingdom |

9. 2. 2020 20:28:07 #

Admin

Milý mikeako,
ak si si nevšimol zaoberám sa starou technikou a teda tých jázd na mŕtvom koni je tu viacero. Ak Ti to nevyhovuje - presedlaj a tráv čas jazdou na iných koňoch ...

Admin Slovakia |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: