Tlačiareň (Printer) Epson TM-U300 pre (for) Atari.

By Administrator at januára 24, 2015 07:30
Filed Under: Atari

Printer EPSON TM-U300


(Centronics connector.)

Už asi tak pre rokom a 1/2 som kúpil túto tlačiareň. Čím ma zaujala ? Tým že sa dá použiť k Atari. Samozrejme aj cenou, malými rozmermi, je použitý štandartný konektor Centronics, má buffer (síce malý, ale je), je to ihličková tlačiareň (pásky sú bez problémov k dispozícii, pretože sa používa v obchodoch ako pokladničná tlačiareň), prijateľná cena (vyšla ma na 30.- Euro, nová je cenou skoro 10x posadená vyššie), tlač 40 znakov v riadku - ako stvorené pre Atárko. Papierová rolka - nie je najmenší problém s týmto spotrebným materiálom, používa sa dodnes. Páska sa dá splašiť za cenu od 1.5 Eura vyššie.


Proste patrím medzi tých, ktorí si povedali že k malému Atari chcú pripojiť aj malú tlačiareň. Interface na Centronics mám, takže logicky padla voľba na typ, ktorý ma zabudovaný konektor Centronics a teda netreba nič ďalšie. Používa sa štandartná Epson znaková sada, teda je možné aj prepnúť do grafického režimu a tlačiť grafiku, alebo v texte diakritiku. Niežeby som to potreboval, ale je to tu a vlastne ako bonus. Tlačiareň som si prevzal osobne a jedinú vec ktorú som musel urobiť bolo jej vyčistenie, pretože "zadŕhala". Stačilo 5 minút, vysávač a pár kvapiek oleja a tlačí ako nová.


Tu sa zmienim ešte o jednej veci - tlačiareň vie tlačiť tak jednosmerne ako aj obojstranne, t.j. rýchlosť tlače je potom o poznanie vyššia, stačí si to nastaviť prepínačom podľa manuálu.

Pred časom prebehla výmena povinných pokladníc v obchodoch a tak sa dala zohnať a aj určite sa ešte stále dá - za slušnú cenu - tak ako sa to podarilo mne. Inak nie je ničím taká, že by  si zaslúžila nejaký ďalší pokec, už len priložím manuál k nej, kde sa dočítate všetko potrebné. Existuje aj vo verzii RS-232 (podrobnosti o verzii a jej nastavení nájdete v manuáli), ale ja som chcel konkrétne práve verziu s konektorom Centronics. Podarilo sa. Cením si na nej to, že zaberá málo miesta, aj keď ten "hrb" na vrchu kde je rolka papiera ma z hľadiska estetiky rozhodne nenadchýňa. Niečo za niečo.

 

Manuál pre tlačiareň Epson TM-U300:

TM-U300ab_user_e.pdf (910,47 kb)

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:44 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: