Velleman K8036 - Video signal cleaner.

By Administrator at januára 03, 2013 22:20
Filed Under: Non-Atari

Tak sa mi dostala do rúk aj táto stavebnica Velleman K8036.


Čistič (nie na mŕtvolky) - na videosignál. Napríklad cez toto zariadenie spokojne pripojíte ZX-81 na LCD TV a úrovne budú také ako treba, inak napríklad na LCD displeji by ste vôbec nič nevideli. Tak isto je určená stavebnica K8036 na čistenie videosignálu a zaraďuje sa do cesty napríklad medzi videomagnetofón a TV - zlepšuje kontrast. Ak je signál chránený, dokáže obnovovať potrebné zložky videosignálu na ďalšie kopírovanie. Celé zariadenie je riadené malým mikroprocesorom.


Stavebnica (kit) je ako vždy úhľadná a obsahuje kompletne

všetky súčiastky spolu s doskou plošných spojov.



Pohľad priamo do krabičky:



Súčiastky sú pekne zoradené presne podľa stavebného návodu.



Neviem presne , ale celé to tak zabralo polhodinku, nie je

pripojený vstup a výstup, preto svieti len červená LED.



Po pripojení videosignálu sa rozsvieti oranžová LED = zosynchronizované. Ak si lepšie pozriete obrázok zistíte,že som tam pridal aj chladič na stabilizátor, totiž mám zdroj 12V a predpísaný je 9V, takto sa to ale bez problémov uchladí, odber je cca 100mA.



Táto potvorka rieši pripojenie a používanie starších zariadení, ktoré neposkytujú kompletný videosignál na svojom výstupe - staré televízory to ale "zožrali" a fungovalo to, dnešné LCD televízory potom neposkytnú použiteľný výstup. Príklad použitia pre ZX-81 som už uviedol. Samozrejme som to otestoval aj na malom ATARI, zmena kvality obrazu je síce viditeľná, nie je to ale zásadná zmenak lepšiemu, nerieši problém mriežok na typoch ATARI 800XE, to len tak na okraj.

Súbory k tomuto kitu:

VellemanK8036.zip (963,27 kb)

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:28 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: