Zmrd na Internete.

By Administrator at decembra 13, 2013 01:34
Filed Under: Non-Atari

Dnes to bude na tému - Zmrd na Internete a nebude to ktovieako dlhý článok. A týka sa to človeka, ktorý je v 8-bitovej komunite dostatočne známy a práve takáto "osoba" s mnou definovaným názvom sa začala do neho navážať na jeho stránkach.

Nebudem sa v tomto článku zaoberať definíciou tohoto výrazu, na webe si záujemca definíciu výrazu bez problémov nájde.

Predstavte si, že máte svoj blog (Dex) kde píšete zaujímavé informácie o starých, väčšinou 8-bitových počítačoch. Nevyžívate sa v tom, že ku všetkému treba priložiť obrázok (nakoniec za to Vás zase môže pôvodný autor parádne zdrbať - tiež sa  mi to stalo, keď som niečo uverejnil (našiel som to na webe bez udania autora) a potom som následne vysvetľoval a sťahoval to späť aby som si vypočul že teda takto nie !).

Máte svoje videokasty, ktoré navštevuje kruh ľudí, ktorých to zaujíma. Potiaľ je všetko v poriadku.

Ale jedného dňa sa objaví zmrd, ktorý cíti povinnosť autorovi oznámiť že mu lezie na nervy že sú tam samé písmenká, mnoho písmenok, pretože niečo podrobne opísať zaberie naozaj veľa písmenok, tobôž ak to má mať aj informačnú hodnotu, nielen kecy.

A zmrdovi vadí aj grafická úprava blogu, hodnotí to ako keby bol grafik par excellance.

Nuž milý zmrd, mám pre Teba pár rád:

- ak chceš samé obrázky a málo textu - čítaj komiksy, prosím, ale nehľadaj to u Dexa
- vzhľad grafiky je vecou autora blogu, u seba si rob čo chceš

My ostatní sme vďaka zmrdovi prišli o blog, kde sa vždy fantasticky čítalo - tie texty boli straviteľné, len to tiež malo háčik, bolo tomu treba aj rozumieť ...

Preto som si dovolil pridať sa k podpore návratu Dexovho blogu späť na svoje miesto, bol obohatením, nie tým čím bol pre nás ten zmrd.
Zmrd ako vždy po sebe zanechal iba smrad ... čo iného sa nakoniec od anonyma aj dá čakať.

__________

15.12.2013

Podpora na nete je v komunite naozaj veľká, dúfam že je všetko na najlepšej ceste k návratu Dexových stránok na web, držím tomu palce a zatiaľ teda nechávam aj na úvodnej stránke tomu celému tiež svoju podporu. Zvolil som túto verziu oznamu, pretože si myslím že je dobré aj radikálne riešenie - niektorí z 8-bitovej komunity blokli obsah svojich stránok, ja zase chcem k tomu aj poskytnúť text, aby bolo jasné čo sa udialo a prečo je tu takáto forma protestu. Dex si tú obrovskú podporu za svoju odvedenú prácu skutočne zaslúži. A o tom to je ...

______________________________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:04 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: