07-08_2018 Blog, Notes.

By Administrator at júla 02, 2018 10:25
Filed Under: Blog

02.07.2018

Vzhľadom k tomu že mi stále pretrvávajú zdravotné ťažkosti, tak som sa po dnešnej zase prebdenej noci definitívne rozhodol že si po vyše 8 rokoch písania na webe zoberiem pauzu. Teda totálne pustím z hlavy písanie. Dúfam že mi to prospeje - a potom sa uvidí.

__________

20.08.2018

Veľmi sem politiku neťahám, ale je tu výročie ktoré si stojí za to pripomenúť. Jediná vec čo za obdobie týchto 2 mesaciov stojí za pripomenutie - zajtra bude už 50 rokov od 21.augusta 1968. Majme to na pamäti - dnes tu máme zase ksichty čo by to tam radi vrátili ...

Rok 1968

Definícia okupácie:

Vojenská okupácia alebo okupácia je násilný čin štátu alebo entity, ktorá proti vôli iného štátu alebo entity obsadí jeho/jej územie a priamo či nepriamo získa nad územím kontrolu a moc. Okupujúca klika často ustanoví okupačnú správu alebo kolaboračnú vládu, orgán spravujúci okupované územie. Okupácia môže byť dočasná (napr. počas 2. svetovej vojny) alebo trvalá.

Rusi označenie okupácia odmietajú - samozrejme dobre vedia prečo - v ich podaní je vždy všetko iba internacionálna pomoc.

Nemôžem si pomôcť vždy ma pri tom napadne jeden vtip:

Slovák a Rus nájdu hrudu zlata.

Rus hovorí: " Po bratsky sa rozdeľme !"

Slovák odvetí: "Nie po bratsky, na polovičku !"

_________

27.08.2018

Tak je mi o triedu lepšie, a pretože niečo sa medzitým za letné obdobie nastriedalo začnem nejakými tými "novinkami a starinkami":

Programátor PIC ktorý funguje na malom Atari cez joystickový port:

http://blog.3b2.sk/igi/post/JOY-2-PIC-ICSP-PIC-programmer-for-your-Atarie2808b.aspx

____________________________________________________________

29.08.2018

A zase nejaké to voľné pokračovanie drobností, čiže čriepky o Atari:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Atari-criepky-Atari-tidbits-2.aspx

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: